Svijet

Za štetu u bilateralnim odnosima kriv London

Sva odgovornost za štetu nanijetu rusko-britanskim odnosima zbog afere Skripalj je na Londonu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Za štetu u bilateralnim odnosima kriv London
BlicIzvor

Lavrov je u intervjuu za argentinski dnevnik "Klarin" izjavio da žali zbog akcija konfrontacije britanskih vlasti koje nastavljaju da nanose štetu dijalogu dvije zemlje.

- Odgovornost za efekte koje to ima po naše bilateralne odnose leži isključivo na britanskoj strani - kazao je Lavrov, prenosi Tass.

On je potvrdio da ruski stav po tom pitanju ostaje nepromijenjen.

- Mi smatramo da je kategorički neprihatljivo da je britanska vlada iskoristila provokaciju u Solzberiju, sa kojom mi ništa nemamo, za svoje neprilične političke svrhe - rekao je Lavrov.

On je istakao spremnost Moskve na saradnju i pozvao London da iskreno sarađuje u okviru istrage koju je pokrenuo ruski istražni komitet 16. marta.

- Rusija je iznad svega zabrinuta zbog zdravlja i stanja naših građana, ne samo Sergeja Skripalja već i njegove ćerke Julije, koji su uvučeni u ovu provokaciju - naveo je ruski zvaničnik.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj pušten je u petak iz bolnice, dva mjeseca nakon incidenta u Solzberiju.

Skripalj i njegova kćerka Julija pronađeni su bez svijesti u tom engleskom gradu 4. marta i više nedjelja bili su u kritičnom stanju.

Portal Analitika