Crna hronika

Braća Vukadinović ne mogu na slobodu

Vanpretresno vijeće Višeg suda ponovo je odlučilo da braći Predragu i Janku Vukadinoviću produži pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja stoji iza likvidacije Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu ,,Forum“ 31. marta kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović (41). Ovo je za Pobjedu potvrdio branilac braće Vukadinović, advokat Velibor Marković.
Foto: I. Božović
Foto: I. Božović
PobjedaIzvor

Viši sud je početkom maja donio odluku o produženju pritvora ali je Apelacioni sud ukinuo rješenje.

Advokat Marković navodi da vanraspravno vijeće Višeg suda u najnovijem rješenju nije postupalo po „nalozima drugostepenog suda i navelo umišljajnu uzročno posljedičnu vezu između iznajmljivanja auta i stana za koje se terete braća Vukadinović i izvršenja krivičnog djela“.

- Sama činjenica da su Vukadinovići iznajmili automobil od rentakara i stan ne znači da su znali da će oni biti korišteni u izvršenju krivičnog djela – smatra advokat Marković.

Prema njegovim riječima, novitet u posljednjem rješenju je da je pritvor braći Vukadinović produžen zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno zbog mogućeg ometanja istrage.

- Ranije im je pritvor pridužen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti ponavljanja krivičnog djela i visine zaprijećene kazne – kazao je advokat Marković.

On je najavio žalbu i na ovo rješenje.

Do sada od pet identifikovanih članova ove organizacije uhapšeno je četvoro, dok se za direktnim izvršiocem likvidacije, tridesetpetogodišnjim Podgoričaninom Markom Jovanovićem i dalje traga.

Prema nalazima iz istrage, braća Vukadinović bila su zadužena za nabavku rentakar vozila marke „citroen“. Oni su, kako se osnovano sumnja, dovezli Jovanovića do centra grada i odvezli ga nakon zločina. Do tih podataka policija je došla pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika