Crna hronika

Presuda okrivljenima za tuču sa redarima DF-a u srijedu

Na suđenju Davoru Zlatičaninu, Gledisu Čekaju i Đorđiju Šunjeviću, okrivljenima za tuču sa redarima Demokratskog fronta, juče su održane završne riječi u podgoričkom Osnovnom sudu. 
Foto: dan.co.me
Foto: dan.co.me
PobjedaIzvor

Kako je za Pobjedu kazao advokat Lazar Aković, u srijedu će biti objava presude. On je u završnim riječima naveo da nije dokazano da je njegov branjenik počinio krivično djelo.

- Na odgledanom snimku se vidi da je Šunjević ponižen i napadnut – precizirao je Aković.

On je podsjetio da je Zlatičanin tokom postupka negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret i za njega zatražio oslobađajuću presudu.

- Osim iskaza svjedoka Rada Bulatovića datog u istrazi, nijedan od brojnih saslušanih svjedoka nije potvrdio navode optužbe – kazao je Aković.

Verbalni sukob između Zlatičanina, Šunjevića i Čekaja sa jedne i redara DF-a sa druge strane a potom i tuča desili su na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice 15. juna prošle godine.

Na suđenju su saslušani policijski službenici i pregledani su video zapisi.

Policijski službenici su pred sudijom Ćetković kazali da nijesu bili očevici tuče jer su na mjesto događaja došli nakon što su Nikezić i Gojković napadnuti, kazao je advokat Aković.

Pregledom video zapisa moglo se vidjeti da su redari DF-a pratili trojicu optuženih do njihovog automobila, razmijenjene su uvrede i bilo je obostranog guranja i odgurivanja.

Do fizičkog obračuna došlo je i sat kasnije ispred Kliničkog centra Crne Gore gdje je Nikezić došao da zatraži medicinsku pomoć zbog povreda nastalih u centru grada. Nakon incidenta uhapšeni su Davor Zlatičanin, Gledis Čekaj i Đorđije Šunjević koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani.

Povod za izbijanje sukoba bio je kada su redari DF-a Gojković i Nikezić u centru grada dobacivali Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću - „Đe ste Vračani“. Bilo je i dobacivanja određenih pogrdnih riječi na račun mjesta (Vraka, Albanija) iz kojeg su Zlatičanin, Šunjević i Nikezić prije više od dvije i po decenije došli u Crnu Goru. Sudski proce s vodi sudija Rade Ćetković.

Portal Analitika