Politika

Tvrde da su novac dobili na osnovu kvaliteta projekata

 Srpski nacionalni savjet Crne Gore (SNS) reagovao je na tekst objavljen 17. maja u „Pobjedi“, pod naslovom „SNS-u milioni eura od ‘neprijateljske države’“.
Foto: srpskenovinecg.com
Foto: srpskenovinecg.com
PobjedaIzvor

U reagovanju Srpski nacionalni savjet ističe da se sve informacije o projektima i visini odobrenih donacija mogu provjeriti na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, te da se iz ovih podataka, kako navode, ,,može utvrditi da su sredstva koja je Savjet dobio isključivo na osnovu kvaliteta svojih projekata manja od visine sredstava koje je objavila Pobjeda«.

SNS u reagovanju nije precizno naveo kolika je ukupan iznos dobijen od državnih fondova za osnivanje televizije, radija, novine i drugih udruženja koji baštine srpsku kulturu, identitet i jezik koje je dobio u proteklih deset godina.

- Dakle, podaci koliko je Srpski nacionalni savjet dobio donacija za proteklih osam godina potpuno su javni, transparentni i dostupni svakom građaninu, navodi se u reagovanju SNS.

- Niko ne može osporiti da su projekti Srpskog nacionalnog savjeta najkvalitetniji i najodrživiji, kao i da je njihova realizacija od neprocjenjive važnosti za očuvanje identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Kakva je pozicija srpskog naroda i odnos prema njemu ne svjedoči samo ovaj maliciozni tekst „Pobjede“, nego i činjenica da su do sada već dva puta mijenjani zakoni, i to samo u onom dijelu koji se odnosi na raspodjelu sredstava, a sve kako bi se onemogućilo da projekti Srpskog nacionalnog savjeta i drugih srpskih organizacija nastave da žive, navode iz Srpskog nacionalnog savjeta.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika