Podgorica

Stijepović obišao Festival "Zlatna kriška"

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović obišao je izlagače i posjetioce na prvom Festivalu sira „Zlatna kriška“  koji se održava danas I sjutra  na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Glavni grad je pokrovitelj ovog događaja koji okuplja proizvođače sira iz svih krajeva Crne Gore.
Stijepović obišao Festival "Zlatna kriška"
Portal AnalitikaIzvor

Menadžer klastera „Probaj domaće“, koji je organizator festivala, Velimir Đoković, izjavio je ranije da će posjetioci biti u prilici da probaju i kupe lisnati kolašinski i pljevaljski sir, kao i druge sireve koji se prave po tradicionalnim recepturama iz drugih krajeva Crne Gore.

Cilj nam je da u centru Crne Gore okupimo domaće proizvođače i predstavimo raznolikost i kvalitet nadaleko poznatog crnogorskog sira. Kravlji, kozji, mladi, stari, iz okoline Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Berana, Bijelog Polja i Petnjice. Festival je idealna prilika da vidimo i probamo neke od proizvoda koji nijesu dostupni u velikim martketima. Među izlagačima će biti i mladih ljudi koji su se posvetili selu, a koji su danas ozbiljni proizvođači – kazao je Đoković.

On je najavio da će zbog velikog interesovanja festival biti organizovan dva puta godišnje.

– Ima puno zainteresovanih proizvođača, ali i potrošača. U oktobru ćemo organizovati drugo izdanje festivala sira – kazao je Đoković.

Prvi festival sira „Zlatna kriška“ biće otvoren za posjetioce danas i sjutra do 18 časova.

Portal Analitika