Fudbal

PSŽ Bufonu nudi dvogodišnji ugovor

Đanluiđi Bufon (40) u četvrtak je objavio da na kraju tekuće sezone, nakon 17 godina vjernosti, napušta Juventus. U subotnjem prvenstvenom meču italijanskog prvenstva protiv Verone (15:00) zabilježiće 656., ujedno oproštajni nastup za torinski klub.
PSŽ Bufonu nudi dvogodišnji ugovor
Portal AnalitikaIzvor

Legenda obasipana ponudama

U javnom obraćanju poručio je da još nije siguran hoće li završiti karijeru. Istakao je da je posljednjih dana i nedjelja "s više strana kontaktiran primamljivim ponudama". Takođe, naglasio je da karijeru ne namjerava "okončati u nekoj lošoj ligi".

Pred Bufonom dvije su opcije - penzija ili nastavak karijere na vrhunskom nivou.

Proteklih je sedmica odbio Bocu Juniors, kao i Sporting kojem se zahvalio na ponudi. Mogućnost ostanka u Italiji odbacio je u više navrata. O odlasku, odnosno o mirisu novca u Kini ili Americi, i ne razmišlja.

Italijanski sportski dnevnik Corriere dello Sport piše kako je Manchester United u moru zainteresovanih klubova kontaktirao Bufona. Tuttosport, još jedan ugledni italijanski sportski list, tvrdi da je i Liverpool spreman za licitaciju.

Điđi postaje Svetac?

Međutim, u međuvremenu je lansirana ekskluzivna vijest kako je Paris Saint-Germain italijanskom golmanu ponudio dvogodišnji ugovor.

L'Équipe, kao i niz francuskih i italijanskih medija, tvrdi da je pariški klub u intenzivnoj potrazi za novim golmanom. Kurtoa (26) te Oblak (25) i Donaruma (19), primarne želje klupske uprave, označeni su kao skupocjene investicije.

Paris Saint-Germainu, utemeljenom na katarskom bogatstvu, novac ne predstavlja komplikaciju. Problem francuskom klubu predstavlja Uefin finansijski fair play. Bude li sankcija, koje se i predviđaju, Paris Saint-Germain znatno će biti ograničen u pogledu ulaznih transfera u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

Na stolu dvogodišnji ugovor vrijedan između 14 i 16 miliona eura

Vođstvo francuskog kluba uvjereno je kako je dovođenje Bufona, kojem tekući ugovor s Juventusom ističe uskoro, sigurno ulaganje lišeno rizika. Vjeruje da bi Italijan sljedeće dvije sezone mogao braniti na vrhunskom nivou i svojim iskustvom dodatno učvrstiti pobjednički klupski mentalitet. Prema trenutnim informacijama, ponuđena mu je godišnja plata između sedam i osam miliona eura.

Bufon je na konferenciji za medije izjavio je kako će odluku o svojoj karijeri "donijeti u miru i u skladu s instinktom".

Portal Analitika