Društvo

Lopovi „Mekavac“ ostavili u mraku

U tunelu „Mekavac“ na magistralnom putu Cetinje – Podgorica od ponedjeljka ne radi rasvjeta, pa je tunel u potpunosti neosvijetljen.
Lopovi „Mekavac“ ostavili u mraku
Nova PobjedaIzvor

Inžinjer iz Direkcije za saobraćaj Dušan Kokić kazao je Pobjedi da su nepoznati počionioci polomili ormariće, koji se nalaze na početku i na kraju tunela a u kojima je smještena elektroinstalacija.

- Razbijena su dva ormarića na krajevima tunela, i pretpostavljamo da su počinioci tražili bakarni kabal, i nijesu ga našli, iskidali su sve žice od elektroinstalacija koje su se tamo nalazile– rekao je Kokić.

Kako je naglasio, slučaj je prijavljen nadležnima, a da bi tunel dug 198 metara ponovo bio osvijetljen neophodni su novi ormarići.

- Tek nakon procedure javne nabavke, kad se dobiju novi ormarići moći će da se popravi rasvjeta u tunelu – kazao je Kokić.

Na pitanje kolika je šteta pričinjena on kaže da će se to tek utvrditi.

Krađa kablova i elektroinstalacija u tunelu „Mekavac“ nije usamljen slučaj kod nas. Ranije je obijena trafostanica u tunelu kod Berana, a istu sudbinu doživjele su i dvije trafostanice u tunelima na putu prema Žabljaku.

Počinioci nijesu otkriveni.

Portal Analitika