Politika

Đukanović: Nema sukoba u DPS-u

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović negirao je da postoje sukobi u toj partijie, navodeći da se te teme uvijek potenciraju u predizbornoj kampanji i da pokazuju da je opozicija bez argumenata.
Đukanović: Nema sukoba u DPS-u
TV Vijesti / MinaIzvor

On je za Televiziju Vijesti kazao da su te priče o raskolu aktualne od 90-ih godina.

„Nekada je to bilo sa Svetozarom Marovićem, nekada sa Milicom Pejanović Đurišić i tako dalje. Kao što vidite, tu se zaista ništa nije promijenilo, ta ekipa je sačuvala odnose i uvijek je znala da svoje odnose stavi u funkciju onog što je važnije, a to je stranački interes“, naveo je Đukanović.

On je ocijenio da se te teme uvijek potenciraju u predizbornoj kampanji.

„I to bjelodano govori da je opozicija bez argumenata. Nema ništa od toga. Kao što vidite vrlo jedinstveno radimo“, kazao je Đukanović.

On je kazao da se u kampanju za lokalne izbore uključio prije nego što je izabran za predsjednika države, i da planira da taj posao i završi.

Đukanović je kazao da ćre o tome da li će podnijeti ostavku na funkciju predsjednika stranke, što je dobra praksa u demokratskim društvima, odlučiti nakon izbora.

„Postoje iskustva i jednog i drugog tipa, imamo danas ne mali broj ljudi, koji su na državnim funckijama, a istovremeno vode stranke, ali imamo i iskustva drugih koji su preuzevši državne funkcije napustili kormilo stranaka. Porazgovaraćemo, da vidimo šta je nabolje za našu stranku, šta je najbolje za demokratski život Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Upitan da li bi danas povukao svoju izjavu da su Vijesti fašistički medij, jer navodno imaju diskriminatoran odnos prema članovima njegove porodice, Đukanović je rekao da nikada nijednu izjavu ne daje nepromišljeno, i da, kada je tako teška treba da bude opominjuća za onoga na koga se odnosi.

On je poručio da je spreman i na razgovor pred kamerama tim povodom.

"Naravno uvijek sam raspoložen, ne sada, nego pred kamerama i sa bilo kim da napravimo tu analizu, i da vidimo da li sam ja to nešto previdio, ili je riječ ovakvoj uređivačkoj politici. Ako je to, onda mislim da je kvalifikacija na mjestu, i upućena je onima koji bi trebali malo da se preispitaju u odnosu na svoju uređivačku politiku“, rekao je Đukanović.

On će u nedjelju na Cetinju biti inaugurisan u novog predsjednika Crne Gore.

Portal Analitika