Politika

Sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost da bude otvorena za javnost

Predsjedništvo Demokratskog fronta predložilo je danas da sjednica Odbora za bezbjednost, na kojoj će se vršiti kontrolna saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora, bude otvorena za javnost.
Sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost da bude otvorena za javnost
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidu da je Odbor za bezbjednost pozitivno odgovorio na inicijativu Kluba poslanika Demokratskog fronta i donio odluku o zakazivanju kontrolnog saslušanja o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, predsjedništvo Demokratskog fronta je uputilo zahtjev predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Obradu Mišu Stanišiću da poslanici Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju toj sjednici Odbora, u skladu sa Poslovnikom Skupštine", kaže se u saopštenju.

Takođe predsjedništvo Demokratskog fronta je u zahtjevu upućenom Odboru pozvalo da sjednica Odbora bude otvoren za javnost.

"Javnost ima pravo da čuje odgovore rukovodilaca službi bezbjednosti, funkcionera državnih organa i tužilaštva o aktivnostima i rezultatima njihovog rada u borbi protiv organizovanog kriminala. Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka EU integracija, predsjedništvo Demokratskog fronta cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika