Politika

Gradska uprava se nije miješala u funkcionisanje FK Budućnost

Gradska uprava se ni u jednom trenutku nije miješala u stručnu i profesionalnu dimenziju funkcionisanja Fudbalskog kluba Budućnost, jer po Statutu to pravo pripada upravi Kluba, menadžmentu i stručnom štabu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
Gradska uprava se nije miješala u funkcionisanje FK Budućnost
Portal AnalitikaIzvor

Kandidat za odbornika liste Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović, Vladan Arsović je, reagujući na navode koalicije Za 21. vijek kazao da njihovi predstavnici nastavljaju da iznose neistine kada su u pitanju upravljanje gradskim stadionom i podrška Glavnog grada FK Budućnost.

Iz koalicije Za 21. vijek, koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, su kazali da će vraćanje gradskog stadiona u Podgorici u vlasništvo FK Budućnost i izbacivanje politike iz kluba biti prvi potezi nove demokratske vlasti.

Arsović je kazao da po ko zna koji put oni pokušavaju da ubijede građane da više vjeruju njihovim jeftinim manipulacijma nego sopstvenim očima.

“Očigleno im smeta što je Glavni grad kao većinski vlasnik kluba, FK Budućnost omogućio besplatno korišćenje stadiona na period od 99 godina. Takođe, Glavni grad je uložio i kontinuirano ulaže značajna sredstva u održavanje stadiona i prateće infrastrukture, što FK Budućnost svakako ne bi bio u mogućnosti”, naveo je Arsović.

On je kazao da su sagradili sjevernu i južnu tribinu, rekonstruisali travnatu podlogu i ugradili novi drenažni sitem sa automatskim sistemom za navodnjavanje, zaštitne mreže na južnoj i sjevernoj tribini, svlačionice i savremenu rasvjetu po svim standardima UEFA i FIFA za održavanje međunarodnih utakmica.

”Prestižne strane kompanije intenzivno rade na izradi finalnog Idejnog rješenja istočne tribine koje će opredijeliti budući izgled gradskog stadiona i stvoriti uslove za njegovo funkcionisanje na održiv način”, rekao je Arsović.

Pored toga, Glavni grad je besplatno obezbijedio i tri urbanističke parcele na Starom Aerodromu za trening kamp Kluba, a ulaganja su bila usmjerena i na izgradnju potpuno novog terena sa prirodnom travom koji predstavlja značajan iskorak za kvaliteniji i efikasniji profesionalni rad FK Budućnost. 

“U narednom periodu, u saradnji sa Fudbalskim savezom (FSCG), rekonstruisaćemo gradski stadion u vrijednosti od milion EUR, što podrazumijeva postavljanje novih ulaznih kapija na svim sektorima stadiona, uvođenje sistema elektronskog očitavanja ulaznica, zamjenu postojećih stolica, poboljšanje uslova za rad novinara, kao i, ukoliko se za tim ukaže potreba, nadogradnju postojećeg video nadzora”, precizirao je Arsović.

Sve vrijeme unazad, kako je dodao, nije izostala podrška Glavnog grada niti u jednom segmentu kada je u pitanju upravljanje Gradskim stadionom i bezrezervna podrška FK Budućnost, što jedino bezuspješno pokušavaju da obezvrijede i potcijene predstavnici koalicije URA – Demokrate.

“Sigurni smo da će kao i uvijek do sada građani na adekvatan način vrjednovati njihovu navodnu brigu za FK Budućnost i ostale simbole našeg grada kojih se sjete samo uoči izbora”, zaključio je Arsović.

Portal Analitika