CEDIS

Đaci posjetili Službu zaštite

Oko 180 đaka JU OŠ “”Radojica Perović” iz Podgorice sa svojim nastavnicima obišli su danas Službu zaštite Glavnog grada, gdje su imali priliku da se kroz obilazak objekta, demonstracije i posebno prilagođene edukativne prezentacije, bliže upoznaju sa zanimanjem vatrogasca, kao i sa opremom i vozilima sa kojima vatrogasci Glavnog grada raspolažu. Takođe, mališani i njihovi nastavnici učili kako postupiti u nekim kriticnim situacijama u kojima se svi možemo zateći.  Osim toga, od danas teče obuka u zaštiti od požara i spašavanja za zaposlene u kompaniji CEDIS i ovo je druga grupa koja će pohađati pomenutu obuku.
Đaci  posjetili Službu zaštite
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo da se, uporedo sa intezivnim pripremama za predstojeću požarnu sezonu, u Službi zaštite Glavnog grada organizuju edukativne aktivnosti u cilju podizanja svijesti građana o važnosti preventivnog djelovanja i angažovanja cjelokupne zajednice u cilju očuvanja životbe sredine.

Osim toga, Služba zaštite savjetuje građanima da i sami preduzmu mjere u cilju zastite svoje imovine te da blagovremeno uklone sve gorive materije iz dvorišta i okućnica, pokose dvorišta i oko njih u pojasu od makar pet metara, i to naročito ona domaćinstva koja se nalaze u podnožjima brda koja su ranijih godina često gorela, kako bi izbjegli rizik od nastanka štete i ugrožavanja života. Takođe, u cillju što efikasnijeg očuvanja životne sredine i biljnog i životinjskog bogatstva Glavnog grada, Služba zaštite Glavnog grada dronom će svakodnevno izviđati radi bolje kontrole svakog dijela Podgorice u kritičnom periodu dana i na najugroženijim teritorijama u cilju ranog otkrivanja požara i blagovremenog djelovanja ali i otkrivanja izazivača požara koji iz godine u godinu izazivaju ogromne štete.

Služba zaštite Glavnog grada je na raspolaganju je svim onim građanima koji imaju potrebu da određeni biljni otpad ili određenu parcelu očiste spaljivanjem i poziva da nam se obrate za svaki dogovor i savjet na broj 123.

Portal Analitika