Politika

Nikolić : Veličina je u rezultatima, a ne u demagogiji

Veličina, profesionalna i politička, ne mjeri se godinama, količinom jeftinih demagoških dosjetki, niti umišljenom veličinom, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić, poručujući poslanici Socijaldemokratske partije Draginji Vuksanović da poštuje njen profesionalni angažman.
Nikolić : Veličina je u rezultatima, a ne u demagogiji
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je poslanici SDP kazao da je upravo njihovog lidera obmana o sopstvenom značaju od samozvanog evropskog premijera dovela do toga da su primorani da ga kriju u svim njihovim kampanjama, budući da su svjesni njegovog pogubnog uticaja na rejting SDP, ali i nje lično.

“Veličina se, ipak, mjeri rezultatima, konkretnim učincima, ali i sposobnošću da se suočite sa sopstvenim slabostima. Upravo poslednjim, DPS položila je ispit političke zrelosti – suočili smo se sa svima koji su zloupotrijebili mandat i povjerenje koje im je naša partija ukazala i koji su umjesto u opštem radili u ličnom interesu. Jasno smo stavili do znanja da partija ne može biti zaklon za bilo koga ko se ogriješi o zakone Crne Gore i njene državne interese. To je, gospođo Vuksanović veličina, a ne slabost”, dodao je.

Podsjetio je Vuksanović da, dok su oni tjerali investitore i stopirali milionske investicije i otvaranje novih radnih mjesta, DPS ih dovodila da bi ulagali u Crnu Goru.

“Dok vi svuda gdje možete pravite anticrnogorske koalicije mi se borimo da jačamo front borbe za ono što su nacionalni interesi i podizanje kvaliteta života građana. Dok vi bojkotujete institucije vođeni željom da destabilizujete sistem i time nama pričinite političku štetu mi se svakim danom borimo da ga ojačamo i učinimo funkcionalnijim”, ističe Nikolić.

Što se patriotizma tiče, naglašava, nije bilo davno kada je lider SDP čitao istoriju koju je Milo Đukanović stvarao, tako da crnogorskoj javnosti duguju odgovor kada su bili iskreni-tada ili sad.

“I na samom kraju, iako ste vješto pokušali da zamijenite teze, dugujete građanima odgovore na postavljena pitanja: 1. Ako budete u prilici da li ćete u Podgorici vršiti vlast sa Demokratskim frontom i Pravom Crnom Gorom i 2. Da li smatrate da su takve koalicije izdaja države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa”, upitao je Nikolić.

Portal Analitika