Abiznis

Probijen tunel Suka

Radnici kompanije Bemax probili su danas tunel Suka na autoputu Bar-Boljare, u dužini ispod 600 metara, saznaje Portal Analitika.
Probijen tunel Suka
Portal AnalitikaIzvor

Suka je tunel br1. na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač – Mateševo autoputa Bar – Boljare. Lijeva cijev tunela Suka duga je 700 metara, dok je desna koja je danas probijena dužine 600 metara.

Proboj desne cijevi tunela Suka trajao je šest mjeseci, a građevinska  dozvola dobijena je u julu prošle godine.

Iz kompanije Bemax je saopšteno Portalu Analitika da se do 13. jula očekuje završetak probijanja svih tunela na kojima trenutno radi, a to su: Vjeternik i  Vežešnik na kojima se izvode radovi na obe cijevi kao i lijeva cijev tunela Suka.

 Na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač – Mateševo autoputa Bar – Boljare kompanija Bemax je do sada probila 8,6 kilometara tunela.

Bemax je najveći podizvođač glavnom izvođaču radova kineskoj kompaniji CRBC i izvodi radove na različitim vrstama objekata autoputa.

Na prioritetnoj dionici Bemax izvodi radove na četiri tunela, sedam mostova, dva nadvožnjaka, trasi, potpornim zidovima od armirane zemlje kao i na različitim konstrukcijama dionice.

Na samoj trasi Bemax ima postavljene tri fabrike betona i to na lokaciji Gornje Mrke, Pelev brijeg i Duške.

Kompanija izvodi radove na skoro 11 kilometara tunela računajuci obje cijevi.

Probijen tunel Suka
Autoput Bar-Boljare
Portal Analitika