Rukomet

Četiri lavice i selektor nišane titulu

Od kada se stvari u Ligi šampiona za rukometašice rješavaju na fajnal-foru, prvi put neće biti našeg velikana Budućnosti. Međutim, kao i prethodna četiri puta, u Budimpešti će se za krunu boriti četiri Crnogorke – Katarina Bulatović (Rostov), Majda Mehmedović (CSM Bukurešt), Andrea Klikovac i Jovanka Radičević (Vardar), a ovog puta i selektor “lavica Per Johanson, koji je u martu preuzeo Bukurešt.
Četiri lavice i selektor nišane titulu
Izvor

Katarina Bulatović i Rostov će se u polufinalu boriti protiv našeg tandema iz Vardara, dok Majdu i Johansona čeka okršaj sa domaćinom Đerom.

Majda i Per protiv šampiona

Arena “Laslo Pap će podrhtavati u prvom polufinalnom duelu kada se “sudare dva posljednja šampiona Evrope Đer i CSM Bukurešt.

“Jako sam srećna što sam opet na tu izvanredan je osjećaj biti opet na fajnal-foru, rekla je Majda Dnevnim novinama.

“Veoma dobro znamo Đer – ima odličnu ekipu i dobar sistem. Biće teško, ali to je samo jedna utakmica. Spremili smo se jako tako da se nadam da će biti bolje nego prošle godine (treće mjesto), kao i da smo sada spremne za korak više.”

Kaća ili Andrea i Jovanka

Novo ime na završnom turniru biće Rostov, a već u polufinalu ga čeka pakao protiv drimtima Vardara. Ekipi iz Skoplja ovo će biti posljednja šansa da konačno pokori Evropu, jer će makedonski klub od sljedeće sezone imati mnogo skromniji budžet.

“Moguće da imaju mali pritisak zbog toga, ali sve to može za određene igračice da bude i rasterećenje vidjećemo sve na terenu”, poručila je za DN zvijezda Rostova Katarina Bulatović.

Rostov mnogi vide kao autasajdera u ovom društvu…

“Nijesmo došli sa bijelom zastavicom, imamo jednake šanse kao svi drugi. Titulom u Rusiji ispunili smo cilj. Rasterećeni smo, ali ovdje svaka ekipa želi trofej. Ipak, iskreno ne mislimo o njemu, već samo o meču protiv Vardara”, dodala je Kaća. “Čeka nas ekipa koja je najviše pružila ove sezone, ali sigurno da možemo da se borimo sa njima.

Od kada se igra fajnal-for, jedino je Vardar svake godine učestvovao na njemu ipak, nijednom se nije popeo na vrh Evrope.

“Vardar je zreo za titulu”, jasna je Andrea Klikovac. “Pravi je trenutak, jer Vardar više neće biti učesnik F4”.

 

Portal Analitika