Košarka

Parker želi crnogorskog selektora

Zvezdan Mitrović je prva želja Tonija Parkera, glavnog finansijera Asvela i NBA zvijezde, za mjesto trenera najslavnijeg francuskog kluba od naredne sezone.
Parker želi crnogorskog selektora
Portal Analitika, ArenaIzvor

Selektor Crne Gore od finiša sezone 2014-15 predvodi Monako do najvećih uspjeha u istoriji kluba. Mitrović se ovog proljeća bori za prvu titulu prvaka Francuske, a njegov klub igrao je u finalu FIBA Lige šampiona. Asvel, sa druge strane, već godinama ne postiže rezultate u skladu sa očekivanjima i ulaganjima a klub će u naredne dvije sezone najvjerovatnije dobiti poziv za učešće u Evroligi.

“Mitrovića preporučuje harizma i činjenica da je Monako prepoznatljiv po vrhunskoj odbrani, energiji na terenu. Radi se o pravom timu u kojem je na snazi izuzetna disciplina. Sve su to stvari koje su preporučile trenera Monaka čelnicima Asvela, prije svega Parkeru”, objavio je Gabriel Pantel-Žuv, dobro obaviješteni francuski novinar, analitičar pariškog L’Ekipa i osnivač najpoznatijeg košarkaškog portala u Francuskoj Bebasket.

Mitrovića svakako na kraju sezone očekuju pregovori sa upravom Monaka, koji će umnogome zavisiti i od ishoda pohoda na titulu prvaka Francuske. Ekipa je prvoplasirana pred plej-of LNB lige.

Drugi kandidat za klupu Asvela je srpski selektor i doskorašnji trener Bajerna iz Minhena Aleksandar Đorđević, ali je Mitrović prvi na listi želja, kao trener koji odlično poznaje francusku košarku i u njoj je ostvario vrhunske rezultate.

Portal Analitika