Politika

SD Bar: Medicinske sestre su glavna spona između ljekara i pacijenata

Za Socijaldemokrate Bara dugoročna vizija razvoja zdravstvenog sistema i unaprjeđenje kvaliteta podrazumijeva planiranje potreba za zdravstvenim radnicima, s posebnim naglaskom na medicinske sestre i tehničare, jer oni predstavljaju glavnu sponu između ljekara i pacijenata, kazala je Ševala Dupljak, kandidatkinja za odbornicu na listi “Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”.
SD Bar: Medicinske sestre su glavna spona između ljekara i pacijenata
Portal AnalitikaIzvor

“Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara želimo da ukažemo na to da je uloga zdravstvenih radnika u reformi sistema zdravstva izuzetno značajna, jer oni predstavljaju oslonac zdravstvene njege, te da je njihov rad poznat i priznat u našem gradu. Bez adekvatne zdravstvene njege, koja je veoma bitan segment zdravstvene zaštite, nema unaprjeđenja zdravlja, prevencije bolesti i brige o fizički, mentalno i socijalno oboljelim licima svih uzrasta, kako u porodici tako i u našoj zajednici i zdravstvenim ustanovama”, navela je Dupljak.

Prema njenim riječima posebnu važnost medicinske sestre i tehničari imaju u liječenju teško oboljelih lica, a još značajniju ulogu imaju u trenucima života kada nam je topla ljudska riječ najpotrebnija.

Stoga će se, kako je kazala, Socijaldemokrate Bara zalagati za obezbjeđivanje uređenog i efikasnog zdravstvenog sistema, na stabilnim finansijskim osnovama, u čijem je središtu pacijent.

“To želimo postići podizanjem kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenta, prije svega kroz edukaciju i stručno osposobljavanje kako ljekara tako i srednjeg medicinskog kadra na svim nivoima zdravstvene zaštite u gradu po Rumijom”, rekla je ona.

Socijaldemokrate Bara, kako podsjeća,  prepoznaju i potrebu edukacije medicinskog kadra, uz poseban naglasak na poboljšanju komunikacijskih vještina sa pacijentima.

“Kontinuiranom edukacijom možemo doprinijeti povećanju ukupnog nivoa znanja i vještina zdravstvenih radnika, blagovremenom prenošenju savremenih medicinskih dostignuća na sve nivoe zdravstvene zaštite, sa krajnjim ciljem poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite u našem gradu. Zato, 27. maja, zaokružimo broj 8 i glasajmo dosljedno za bolji status medicinskog kadra!”. poručuje na kraju.

Portal Analitika