Društvo

Džafić: Nećemo čekati u nedogled

Radio televizija Crne Gore još nije dostavila Agenciji za elektronske medije aneks 2 ugovora koji je potpisala sa Centrom za građansko obrazovanje, a kojim je omogućila ovoj nevladinoj organizaciji direktno miješanje u uređivačku politiku, tako što je precizirano da sadržaji emisija obuhvaćenih ugovorom ne mogu biti emitovani bez pisane saglasnosti CGO-a.
Džafić: Nećemo čekati u nedogled
Nova PobjedaIzvor

Nakon što je Pobjeda objelodanila ovaj ugovor, iza kojeg stoji Delegacija Evropske unije u Podgorici, jer se radi o grantu koji su dodijelili CGOu u okviru projekata za profesionalizaciju medija, iz Javnog servisa su poručili da su uradili aneks ugovora i njim riješili sporne stavke. To je, na konferenciji za novinare rekao i šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Ni traga 

Od aneksa, međutim, do danas nema traga, a prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, taj dokument još nije ni potpisan.

- Agencija još nije dobila ankes. Dali smo mišljenje i zatra- žili i taj dokument. Nijesmo dali rok u kojem treba da nam dostave aneks, ali sigurno ne- ćemo čekati u nedogled. Svakako, očekujemo i da ugovor bude objavljen na portalu RTCG – kazao je juče Pobjedi direktor Agencije Abaz Džafić.

Generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija je, kako nam je saopštila, u Makedoniji, u Strugi, tako da nije odgovorila na naša pitanja. Agencija za elektronske medije je nakon Pobjedinog teksta tražila od RTCG Ugovor sa aneksom 1 poslije čega je Džafić u mišljenju i preporukama, pored ostalog, konstatovao da članovi 3 i 4 ugovora omogu- ćavaju ovoj nevladinoj organizaciji neprimjerno miješanje u uređivačke odluke Javnog servisa, odnosno emisija „Replika“, „Okvir“ i „TV magazin“. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika