Zanimljivosti

Voli Motors predstavio "BMW 6GT"

Voli Motors je u Capital Plaza centru u Podgorici predstavio danas "BMW serije 6 Gran Turismo (GT)". Novi BMW, kako je saopšteno, kombinuje luksuzno long distance putovanje s atraktivnim stilom kupea. Odlična funkcionalnost, visoki standardi udobnosti vožnje i prostranosti čine ga idealnim za opuštena putovanja.
Voli Motors predstavio "BMW 6GT"
Portal AnalitikaIzvor

Seriju 6GT, prema riječima menadžera Voli Motors-a Vladana Spasojevića, krase luksuz, udobnost, elegancija, sportske i dinamične vozne karakteristike kakve, kako je rekao, dolikuju čistokrvnom BMW-u.

1105bmw1

„Model 6GT je u odnosu 5GT porastao za 87mm, dok je silueta vozila niža za 21mm. Koeficijent otpora vazduha je samo 0,25. Klasični stil BMW-a najavljuju naglašeni grilovi većih dimenzija – koji se otvaraju i zatvaraju po potrebi – i sada već legendarna ICON grafika prednjih svjetala. Kada automobil posmatrate sa strane, neće vam promaći da je dužina vozila gotovo identična BMW-u serije 7“, istakao je Spasojević.

1105vladanspasojevic

Na zadnjoj strani novog BMW-a poglede privlače nove svjetlosne grupe, kao i pokretni spojler koji se aktivira pri brzinama većim od 120km/h.

1105mbw2

„Kada se praktična peta vrata otvore, dočekaće vas prtljažnik zapremine 610 litara, jedan od najvećih u BMW grani“, naveo je menadžer Voli Motors-a.

Budući kupci moći će da biraju između nekoliko različitih motora.

„Za početak, dva benzisnka i dva dizel motora, sa četiri ili šest cilindara, svi potpomognuti Twin Power Turbo tehnologijom. Bazni benzinac 630i razvija 252ks, dok 640i ima respektabilnih 340ks. Čast dizela brane 630d i 640d, sa 265 odnosno 230ks. Svi modeli dolaze standardno opremljeni ZF mjenjaem Steptronic sa osam brzina, i sve motore, osim 630i, možemo kombinovati sa xDrive pogonom na svim točkovima“, poručio je Spasojević.

1105bmw3U sklopu današnje prezentacije biće održano i takmičenje u trkačkoj simulaciji.

Najbolji učesnik će dobiti priliku da provede vikend za volanom BMW serije 5.

Prezentacija otvorena za sve, a ljubitelji ovog četvorotočkaša imaće mogućnost testiranja nekih od najnovijih BMW modela u subotu od 10 do 16 časova.

Foto: M. Babović

Portal Analitika