Politika

Dedeić: Hajkom na Srpsku koaliciju DF, DPS i Demokrate zatiru srpsko ime

Državna izborna komisija srušila je izbornu listu Srpske koalicije – Saša Dragović u Kolašinu dilom i interesnim dogovorom DPS-a, Demokratskog fronta i Demokrata. Očekujući konačnu odluku Ustavnog suda u narednih 24 sata, vjerujem da je praktično da javnost zna nekoliko politički značajnih činjenica, ocijenjeno je iz Srpske koalicije.
Dedeić: Hajkom na Srpsku koaliciju DF, DPS i Demokrate zatiru srpsko ime
Portal AnalitikaIzvor

„Protiv Srpske koalicije vođena je višednevna medijska kampanja čija je poruka bila da nam je Državna izborna komisija navodno progledala kroz prste, te da je naša izborna lista u Kolašinu prihvaćena uz ''manjkavosti''. Građanima je sugerisano da izvuku zaključak da neko u DIK-u štiti Srpsku koaliciju. A onda se desilo, kako smo mi i predvidjeli, sve suprotno od najavljenog“, saopštio je Dobrilo Dedeić ispred SK.

Prema njegovim riječima, udruženi DF, Demokrate, DPS, SDP i SNP oborili su našu izbornu listu na istom tom organu bez ikakvog logičnog pravnog objašnjenja, kao što su srušili i kompletnu državu, jezik i sve što je bilo vrijedno na ovim prostorima.

„U pitanju je dogovor režima i sistemske opozicije sa ciljem da se Srpska koalicija u Kolašinu spriječi da bude tas na vagi prilikom formiranja vlasti. Pošto smo, zbog podrške nekoliko uticajnih bratstava, objektivno imali znatno više od cenzusa u toj opštini i s obzirom da izlizana priča o rasipanju glasova više ne pije vodu, onda se poseglo za pravnim i političkim nasiljem koje su dogovorili šefovi režima i njihove sluge Andrija Mandić, začudo i Aleksa Bečić, kome nikada ništa loše nismo uradili, i Dritan Abazović. Dakle, cilj je da se priječi da se Srbi pitaju u Kolašinu i da se omogući da se taj grad migracijama i lošom lokalnom politikom pretvori u selo. Na isti način nas sprečavaju da i u Podgorici budemo tas na vagi. I više od toga jer u Podgorici koordinisanim šaptačkim diverzijama protiv nas se bore i jedni i drugi, u dogovoru, jer smo jedina antistemska opozicija u Crnoj Gori i jedini subjekat sa jasnim nacionalnim i političkim identitetom. Hoćemo radna mjesta i plate za Srbe, a oni hoće sve, ali samo za sebe“, navodi se između ostalog u saopštenju.
 

Portal Analitika