Društvo

Hit posao: Cijena šišanja pasa do 60 eura

Za jedno šišanje u salonu za pse potrebno je izdvojiti između 15 i 60 eura, a saloni za kućne ljubimce u svojoj ponudi imaju širok spektar usluga, saznaje Portal Analitika. Osim frizura, u ovim salonima se kupaju ljubimci, ali i sređuju nokti, uši, radi tretman protiv parazita...
Hit posao: Cijena šišanja pasa do 60 eura
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Šišanje pasa koji imaju dužu dlaku će pomoći vlasnicima, ali i ljubimcima da prebrode nesnosne vrućine. Pitali smo vlasnika salona za kućne ljubimce "Groom Room" u Bloku 9, Ivana Borilovića šta taj tretman podrazumijeva i koliko košta.

“Cijena zavisi od veličine i rase psa i košta od 15  do 60 eura. Zakazuje se unaprijed dva dana. Tretman podrazumijeva šišanje, kupanje, feniranje, trimovanje, furminiranje, rašćebavanje,  sređivanje sanitarnog dijela,tretman protiv spoljnih parazita, sijeku se nokti i čiste uši”, objašnjava Borilović.

Dodaje da se  psi obično šišaju jednom u dva mjeseca.

“Tretman šišanja i kupanja psa traje od sat do tri i zavisi od stanja u kojem se pas nalazi”, govori on.

32235717-10156432290770956-7411599551154356224-n

Vlasnica više pasa, Kristina Ćetković nam je objasnila da redovno šiša pse, kao i zbog čega je to važno.

„Prvi put sam prije nekoliko godina pozvala grumera, sjajnog profesionalca i ljubitelja životinja iz Bara, Emira Pičuricu da mi ošiša pse. S obzirom da je šišanje psa oko 20 eura, a i to da moji psi ne vole baš mnogo nepoznate, podučio me osnovnom šišanju“, priča Ćetković.

Ona naglašava da pse ne šiša zbog takmičenja i izložbi, već „da bi im se obnovila dlaka i manje opadala“.

„Kupila sam mašinicu za šišanje, prvo preko interneta a onda na nekom sniženju kod nas, i probala da ošišam pse. Kada ih ja šišam mirniji su i poslušniji. To radim svakog aprila ili maja  sama  kod kuće. Sada sam za praznike šišala kuju Pinu koja je mirno ležala sve dok nisam završila. Na kraju je dobila poslasticu. Tako joj skidanje dlake ne bude stres“, objašnjava nam Kristina.

Šišanje pasa nije trend, već potreba vlasnika pasa, a bitno je iz higijenskih i zdravstvenih razloga, objašnjava nam veterinar Nebojša Šćekić.

„Lakše je vidjeti i kontrolisati krpelje i buve kada pas ima kraću dlaku i njima je mnogo jednostavnije da ljetnju sezonu provedu tako. Sada će da krene popino prase koje je jedan je od glavnih neprijatelja radoznalih ljubimaca koji vole da istražuju prirodu. Treba da im se sredi između prstiju, oko ušiju”, ispričao nam je Šćekić.

Portal Analitika