Društvo

Počela Škola za mlade lidere Crne Gore u EU

Drugi po redu seminar u okviru realizacije Škole za mlade lidere Crne Gore u EU je organizovan danas u Budvi. Seminar je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori, a finansiran od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Počela Škola za mlade lidere Crne Gore u EU
Portal AnalitikaIzvor

Škola će se održati od 10. do 12. maja u Budvi i okupiće najbolje studente i studentkinje sa svih fakulteta i iz svih krajeva Crne Gore. Cilj Škole je produbljivanje znanja o funkcionisanju EU, procesu integracije i pregovaračkom procesu, ulogom civilnog društva, ali i tehnikama javnog zagovaranja. 

emim-skola-za-mlade-lidere1

U naredna tri dana kroz interaktivne radionice, simulaciju pregovaračkog procesa i predavanja o tehnikama javnog zagovaranja, učesnici će imati priliku da unaprijede svoje znanje kroz međusobnu interakciju i predavanja eksperata u oblasti evropske integracije iz Crne Gore i regiona. 

emim-skola-za-mlade-lidere

Danas su se studentima i studentkinjama obratili predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, gospodin Momčilo Radulović, ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Nj. E. Roman Holben i državni sekretar Ministarstva evropskih poslova, gospodin Miodrag Radović.

Nakon uvodnih govora, otpočeo je prvi niz predavanja koji se tiče odnosa Evropske unije i Crne Gore, kao i iskustva iz regiona u ovom procesu. Drugog dana Škole fokus će biti stavljen na istorijski razvoj EU, kao i ulogu i funkcionisanje ključnih institucija i njihov značaj za proces pregovora. Nakon detaljnog upoznavanja sa svim aspektima funkcionisanja EU i pregovaračkog procesa, mladi lideri i liderke će učestvovati u simulaciji pregovora između EU i Crne Gore. Trećeg dana će imati priliku da se upoznaju sa radom i ulogom civilnog društva u procesu pregovora, kao i tehnikama javnog zagovaranja.

 

Portal Analitika