Društvo

Pažin: Pored Lakić i njene porodice, napad najviše šteti Vladi i Đukanoviću

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin izjavio je da pored novinarke Vijesti Olivere Lakić i njene porodice, napad najviše šteti Vladi Crne Gore i Milu Đukanoviću "prema kome su krenule neosnovane optužbe". 
Pažin: Pored Lakić i njene porodice, napad najviše šteti Vladi i Đukanoviću
TV VijestiIzvor

Pažin vjeruje da će se slučaj rasvjetliti do kraja i da se nada da će forenzička ispitivanja usmjeriti istragu u pravcu rješavanja. "Nijedna mogućnost nije eliminisana, ali istraga ne ide u pravcu da se radi o privatnim obračunima. Od posebnog značaja za istragu je novinarski fokus Lakić", objašnjava Pažin.

Pažin je rekao da je ključno rasvjetliti slučaj u potpunosti, što znači pronaći i nalogodavce. "Ja nisam od onih koji prihvataju odgovor da niko nije odgovoran. Ako se ne može utvrditi ničija odgovornost, onda je odgovoran onaj koji tvrdi da nema odgovornosti", navodi Pažin.

On nije isključio mogućnost da postoji neka vrsta političkog konteksta za napada, ali da treba sačekati da se dođe do osnova sumnje.

Govoreći o tvrdnjama da je novoizabrani predsjednik Milo Đukanović svojim izjavama kreirao ambijent za napade na novinare Vijesti, potpredsjednik Vlade kaže da retorika u političkoj sferi treba da bude primjerenija, ali da je i sa "druge strane bilo neprimjere retorike". On smatra da jedna retorika povlači drugu i ocjenjuje da su prejake ocjene da su članovi Vlade i članovi organizovane kriminalne grupe. "Moja prošlost je čista, moja sadašnjost je čista, moja budućnost će biti čista", rekao je on za TV Vijesti.

 

Portal Analitika