Politika

DF: Rade Milošević učlanio Draga Đurovića u Pozitivnu Crnu Goru

Poslanica DF-a Vera Bulatović saopštila je da je Rade Milošević, šef URA u Nikšiću učlanio Draga Đurovića u Pozitivnu Crnu Goru.
DF: Rade  Milošević učlanio Draga Đurovića u Pozitivnu Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

„Zanimljivo je da Rade Milošević koji je učlanio Draga Đurovića u Pozitivnu Crnu Goru ne vidi svoju odgovornost u dešavanjima u Nikšiću 2012.godine. Takođe, on je bio najaktivniji u nagovaranju Vere Miljanić da podnese ostavku i preda svoje odborničko mjesto Đuroviću koji je već bio kupljen od strane DPS-a, kada je propao plan američke ambasade i CIA-a po kojem je trebalo slomiti DF da pređe na politiku koja odudara od tradicionalnih vrijednosti Crne Gore a srpske konstituente DF-a da se odreknu srpstva“, navela je Bulatović u nastavku polemike Front - URA.

Zato mu je, kako je navela,  sinoć u kasnim večernjim satima, kao nekada Darku Pajoviću, stiglo naređenje sa određene adrese, da mora hitno da odgovori na sapštenje Milutina Đukanovića, za koga je tvrdio da ne smije biti gradonačelnik Nikšića zato jer je Srbin, da bi rekao da je Drago Đurović jedini odgovoran za predaju DPS-a Nikšiću a ne on koji ga je doveo u Pozitivnu Crnu Goru i koji je izvršio snažan pritisak na Veru Miljanić da se u korist Đurovića odrekne odborničkog mandata. 

„Dakle, u Nikšiću je Dritan Abazović bio zadužen za pisanje i ispostavljanje neprihvatljive platforme DF-u koju su sastavljali u američkoj ambasadi operativci CIA-e, a Milošević je bio zadužen za terenski rad po gradu sa ciljem da se razbije formiranje vlasti od strane opozicije u Nikšiću. Poznato je da se tada formalno preuzeo Nikšić od strane opozicije DPS bi ubjedljivije izgubio i predsjedničke izbore 2013. i ne bi mu mogla pomoći čak ni izborna krađa. Još jednom podsjećamo da je URA 2016.godine završila zajedno sa Pozitivnom Crnom Gorom, dakle partijom svog političkog oca Darka Pajovića, u Vladi Mila Đukanovića, čiji je jedan od činovnika bio upravo Milošević“, navodi se između ostalog u saopštenju DF-a.

Portal Analitika