Fudbal

"Petarda" Barselone, 'Pishuan' progutao Real Madrid

Fudbaleri Barselone ostvarili su ubjedljivu pobjedu, dok je Real Madrid poražen u Sevilji u zaostalim mečevima španske La Lige.
"Petarda" Barselone, 'Pishuan' progutao Real Madrid
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je na svom stadionu savladala Viljareal rezultatom 5:1 i dva kola prije kraja ima izuzetno dobru priliku da sezonu u prvenstvu završi bez poraza.

Sve je bilo gotovo već u prvih 15 minuta, kada su Katalonci preko Brazilaca, Kutinja i Paulinja, došli do sigurne prednosti, da bi u finišu prvog dijela i Lionel Mesi zatresao mrežu rivala.

Mesi je iskoristio nestvarnu asistenciju Andresa Inijeste i postigao svoj 33. gol, čime je dodatno pobjegao Mohamedu Salahu u borbi za Zlatnu kopačku. U nastavku je Dembele dva puta zatresao mrežu 'Žute podmornice', a počasni pogodak za goste djelo je Sansonea. 

U drugoj utakmici večeri Sevilja je neočekivano pobijedila madridski Real, rezultatom 3:2. Zinedin Zidan je izveo kombinovani sastav, ali 'Kraljevski klub' nije mogao da se suprotstavi raspoloženim Andalužanima, koji su poveli u 26. minutu preko Visama Ben Jedera.

Francuski napadač je pobjegao Serhiju Ramosu poslije dobrog skoka saigrača i matirao Kika Kasilju. Do poluvremena je Lajun duplirao vođstvo, da bi početkom nastavka Ramos promašio penal. 

Katastrofalno veče za kapitena evropskog šampiona nastavljeno je u finišu, pošto je zatresao sopstvenu mrežu, a jedino što su gosti uspjeli da učine na 'Ramon Sančes Pishuanu' bilo je da ublaže poraz preko Borhe Majorala i Ramosa, koji drugi put sa bijele tačke ipak nije pogriješio. 

Real je tako ostao na trećem mjestu sa 72 boda, Sevilja je sedma sa 54, tri manje od šestoplasiranog Viljareala.

Foto: Getty Images

Portal Analitika