Politika

URA: DF grčevito sprječava promjene u zemlji, gubi i posljednjeg prijatelja

Licemjerstvo Demokratskog fronta i njegovih funkcionera ne poznaje granice a mi iz Građanskog pokreta URA sa gnušanjem odbacujemo neistine ovog političkog subjekta uperene prema lideru naše stranke gospodinu Abazoviću, saopštio je politički direktor Građanskog pokreta URA Rade Milošević reagujući na saopštenje 
URA: DF grčevito sprječava promjene u zemlji, gubi i posljednjeg prijatelja
Portal AnalitikaIzvor

„Podsjećanja radi, a zbog demantovanja neistina Đukanovića – opozicija se u Nikšiću dogovorila a Drago Đurović je taj koji je jedini krivac što dogovor nije ispoštovan. Zaboravlja to Đukanović, a zaboravlja i da je Dritan Abazović jedini poslanik manjinskog naroda u Crnoj Gori koji je u crnogorskoj skupštini branio proteste DF-a i pozivao vlast na prevazilaženje uvredljivog diskursa prema srpskom etnosu u Crnoj Gori. Zaboravlja Đukanović i da je Dritan Abazović jedan od rijetkih lidera koji je među prvima posumnjao u istinitost tzv. državnog udara za šta se i terete čelnici DF-a. Zaboravlja Đukanović i da je Abazović jedan od rijetkih opozicionih lidera sa kojima su čelnici DF-a mogli da vode dijalog o jedinstvenom opozicionom predsjedničkom kandidatu“, ističe Milošević.

Milošević kaže i da „licemjerni Đukanović i labilni Medojević“ svaki dan koriste kako bi na razne načine ocrnili svoje kolege iz opozicije, pa među njima i Abazovića a sve u cilju da učine sve da se DPS ne pobijedi na lokalnim izborima.

„Stoga današnje izjave Medojevića u sudnici niko i ne uzima za ozbiljno. One su samo niz njegove degradacije kao čovjeka i političara. Sada im je zasmetala i koalicija Demokrata i URE od koje vide jedinu i istinsku opasnost za pobjedu nad DPS-om pa bi svakakvim nedjelima da javnosti ogade tu priču. Nažalost bezuspješno. Neka se prisjete Đukanović i Medojević izbora u Nikšiću i solidarisanju opozicije sa njima a prije svega Dritana Abazovića koji je među prvima dao sud da na te izbore ne treba izlaziti zbog situacije sa DF-om. Još licemjernije izgledaju pred crnogorskom javnošću koja zna da su oni jedini iz opozicije koji su prekinuli bojkot i vratili se u parlament“, kazao je Milošević.

Tvrdi da je sraman i ogavan pokušaj prvaka i funkcionera DF-a da Abazovića predstave kao nekog ko je neprijatelj bilo kog naroda u Crnoj Gori i da je to u paraleli sa onim što radi DPS.

„No, uzalud im izmišljanja i pokušaji da se zaustave promjene u Crnoj Gori. Vječiti opozicionari poput njih će jednako kao DPS već u narednih desetak dana poći na margine političke scene dok će mlade i kredibilne snage ovu zemlju izvući iz blata u koje su je uvukli ljudi poput Đukanovića i Medojevića“, zaključio je Milošević.

 

Portal Analitika