Društvo

Fejzić: Antifašističke vrijednosti i ideje temelj su našeg djelovanja

Omladina Socijaldemokrata Rožaja organizovala je akciju krečenja i uređenja spomenika palim borcima u NOR-u u susret Danu pobjede na fašizmom i Danu Evrope koji se obilježava danas.
Fejzić: Antifašističke vrijednosti i ideje temelj su našeg djelovanja
Portal AnalitikaIzvor

Cijeneći ono što je suština socijaldemokratske ideje i djelovanja, mlade rožajske Socijaldemokrate su u susret ovom datumu organizovale aktivnost kojom su željeli odati počast svima onima koji su hrabro položili živote u borbi protiv fašizma, boreći se za slobodu i jednakost svih.

‘’Antifašizam je duboko u srži našeg političkog djelovanja, a kao savremena civilizacijska tekovina, uslov je za izgradnju demokratskog i slobodnog društva, simbol ujedinjenosti u borbi za demokratsku i evropsku državu ravnopravnih naroda i građana. Istorijska je važnost ovog datuma, jer su tada pobijedile ideje slobodarstva i antifašističke vrijednosti koje su temelj solidarnog društva jednakosti, a upravo za takvo društvo se Socijaldemokrate beskompromisno zalažu’’, ističe se u saopštenju OSD Rožaje, koje potpisuje Ermin Fejzić, kandidat na odborničkoj listi.

Portal Analitika