Kultura

Mladi klasičari u pohodu na društveni aktivizam kroz umjetnost i kulturu

Učenici Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente Andre Navara će na najfrekventnijim autobuskim stajalištima u Podgorici za svoje vršnjake i građane prirediti nekoliko kratkih koncerata posvećenih djelima kompozitora klasične muzike. 
Mladi klasičari u pohodu na društveni aktivizam kroz umjetnost i kulturu
Portal AnalitikaIzvor

Prva dva koncerta biće organizovana u četvrtak, 10. maja u 13:00 h na autobuskom stajalištu kod Hotela Nikić, i u petak, 11. maja u 13:00 h na autobuskom stajalištu kod Sahat Kule.

Nastupi su dio projekta «Stani i slušaj! I čini to češće!» koje NVO Art Link organizuje u saradnji sa Umjetničkom školom osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente Andre Navara, koji je finansijski podržalo Ministarstvo sporta.

Cilj projekta je podrška aktivizmu i kreativnosti mladih u stvaranju kulturnih sadržaja koji će doprinijeti unapređenju muzičke i opšte kulture stanovnika grada.

Takođe, projektom se želi doprinijeti unapređenju kulturne ponude mladim ljudima i građanima glavnog grada, kao i izgradnji umjetničkog senzibiliteta i ukusa kao kontrapunkta sveprisutnom i štetnom uticaju šunda i kiča u muzici, prije svega na razvoj mladih.

Indirektno projekat teži uticaju i na ostale mlade ljude i građane glavnog grada kojima će biti ponuđen kvalitetan muzički sadržaj u kreativno osmišljenoj formi na svima dostupnim javnim prostorima.

Art Link doprinosi osnaživanju mladih umjetnika da budu aktivni učesnici kulturno-umjetničkog života u svojoj sredini; promociji mladih umjetnika i umjetnosti, stvaranju i njegovanju nove publike organizovanjem raznih umjetničkih programa na neuobičajenim mjestima u gradu.  

Art Link čine mladi i kreativni ljudi koji žele da doprinesu obogaćivanju kulturne i umjetničke scene u Crnoj Gori.

Portal Analitika