Društvo

Orav: Napad na Lakić neprihvatljiv

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav istakao je da je napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić apsolutno neprihvatljiv, navodeći da je neophodno što prije otkriti počinioca i motiv.
Orav: Napad na Lakić neprihvatljiv
PR centar/Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon posjete novinarki Lakić u Kliničkom centru Crne Gore, kazao da istaživački novinari podržavaju i jačaju demokratski proces u svakoj državi i da je prioritet što prije odgovoriti na pitanja ko je i zašto izvršio napad.

 „Ovaj brutalni napad na novinarku je apsolutno neprihvatljiv. Sloboda medija je temelj svakog demokratskog društva. Poslednjih godina smo pokrenuli pitanje slobode medija u Crnoj Gori na .svakodnevnom nivou među političarima“, rekao je Orav.

Otpravnica poslova ambasade SAD-a, Džudi Kuo, poručila je da ovo nije samo napad na jednog novinara, već napad na slobodu medija i demokratiju u Crnoj Gori.

„Novinari su čuvari demokratskog sistema i moraju biti zaštićeni. Snažno podržavamo istragu organa za sprovođenje zakona da pronađu počionioce ovog krivičnog djela i očekujemo brze rezultate“, kazala je Kuo.

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici

Portal Analitika