Crna hronika

Napadač na Lakić je srednje je građe, visok oko 175 cm i proćelav

Novinarka ,,Vijesti“ Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Nepoznati napadač prišao joj je dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu.
Napadač na Lakić je srednje je građe, visok oko 175 cm i proćelav
Nova PobjedaIzvor

Lakić je prevezena u Urgentni centar, gdje je konstatovano da ima prostrijelnu ranu na butini i da joj život nije ugrožen. Ona je stabilno i smještena je u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Do zaključenja lista policija nije uspjela da uđe u trag napadaču koji je pucao u Lakić.

Napad na Lakić dogodio se u jednom od najprometnijih djelova grada, gdje je u tom trenutku, u neposrednoj blizini, bilo više desetina građana. Prostor oko zgrade u kojoj živi Lakić je pokriven nadzornim kamerama, u neposrednoj blizini je poslovnica ,,Telemaha“, prodavnica ,,Plantaža“, a na dva kraja zgrade su ugostiteljski objekat ,,Gurman“ i lokal ,,Alpe bar“. Moguće je da ima više svjedoka napada i bijega napadača.

Za sada nije poznato da li je, osim osobe koja je pucala, bilo još upletenih u napad. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav.

Približio se Lakić na svega metar i ispalio projektil najvjerovatnije iz revolvera, jer sinoć tokom uviđaja nije pronađena čaura.

Kako nam je ispričala žena koja se našla u neposrednoj blizini, a koja stanuje u istom ulazu u kojem je i Lakić, zvuk je bio nalik eksploziji petarde.

- Sjedjela sam na klupi sa djetetom kada se čuo zvuk sličan onom kada pukne petarda. Ne bih se ni okrenula da nijesam čula komšinicinu kćerku kako vrišti – ispričala je naša sagovornica.

Ona je kazala da je odmah stigla Hitna pomoć i da su odveli Oliveru Lakić u Urgentni centar. Ispred ulaza zgrade gdje je Lakić ranjena, novinarima se obratio vršilac dužnosti direktora Uprave policije Veselin Damjanović, koji je rekao da će preduzeti sve da riješi slučaj, kao i da nijesu imali saznanja da je u posljednje vrijeme prijećeno novinarki Lakić.

- Istražujemo postupno i detaljno, prikupljamo saznanja i obavještenja, sprovodimo kriminalističku obradu i istragu, radićemo uviđaj večeras i sjutra. Upoznato je Više tužilaštvo, u kontaktu smo sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i sa svim subjektima koji se bave bezbjednošću - rekao je Damjanović u izjavi novinarima na mjestu pucnjave.

Na pitanje da li je policija imala saznanja da je Lakić ugrožena u posljednje vrijeme, s obzirom na to da je ranije bila predmet napada i da joj je godinama prijećeno, Damjanović je odgovorio da nije bilo nikakvih novih saznanja u posljednje vrijeme.

Kazao je da razumiju pažnju javnosti i osudu medija, ali da je ključni fokus policije da otkrije izvršioca svakog krivičnog djela.

- Uopšte se ne dovodi u pitanje da li manje ili više radimo, da li se radi o novinaru ili nekome drugome oštećenom građaninu. Za nas je svaki život jednak – kazao je Damjanović i naglasio da su na ovom slučaju angažovani puni policijski kapaciteti.

On je naveo da je bitno da joj život nije u opasnosti i apelovao na građane koji su vidjeli nešto da to saopšte policiji.

Glavni i odgovorni urednik ,,Vijesti“ Mihailo Jovović pitao je Damjanovića da li može da garantuje da će riješiti slučaj, na što je v.d. direktora Uprave policije odgovorio da će ,,preduzeti sve mjere i radnje da tako bude“.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika