Društvo

Novi pucanj u slobodno novinarstvo

Pucanj u Oliveru Lakić je još jedan pucanj u slobodno novinarstvo i ko zna koji po redu napad na slobodne novinare koji nemaju epilog čime se šalje zastrašujuća poruka građanima i slobodnoj javnosti, saopštio je večeras nosilac liste Građanski savez za promjene Ivan Vujović.
 Novi pucanj u slobodno novinarstvo
Portal AnalitikaIzvor

"U Crnoj Gori je postala normalnost i gotovo svakodnevna stvar da se kritičari vlasti nazivaju izdajnicima pa čak i fašistima čime se stvara ambijent u kojem su ovakve gnusne stvari moguće. Slobodna javnost mora dići svoj glas i pokazati da je jača od kriminala i od svih onih koji govorom mržnje podstiču nasilje prema slobodnim novinarima i kritičarima vlasti", kazao je Vujović.

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA kazali su da oni koji su pucali u Oliveru pucali u novinarstvo, u slobodu i u državu.

"Nije napad na državu istraga o biznisu sina predsjednika DPS-a, koji je, bar po njemu, bio povod Đukanoviću da saopšti onu sramnu izjavu u kojoj je upravo novinare Vijesti nazvao fašistima. Ovo je napad na sve nas, na univerzalne vrijednosti. Ovo je pucanj u čojsku i sojsku Crnu Goru. I uvijek kad je Đukanović svojim neodgovornim, primitivnim i bezočnim izjavama crtao mete novinarima, po pravilu su se dešavale ovakve stvari", navodi se u njihovom saopštenju.

Demokrate i URA ocjenjuju da je u pitanju mafijaška opomena, koja ima za cilj da ućutka novinara istraživača.

"Nalogodavci i izvršioci se moraju u što skorijem roku privesti pravdi. U suprotnom, samo će se potvrditi ono što svako vidi – da je Crna Gora daleko od pravne države i države vladavine prava, i da je Crna Gora država na čijem se čelu nalazi nekoliko mafijaških porodica koje sve građane drže kao taoce", piše u saopštenju.

Portal Analitika