Želimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima

Crnogorski karatisti spremno dočekuju Evropsko prvenstvo (EP), žele da i u Novom Sadu nastave kontinuitet ostvarivanja dobrih rezultata i osvajanja medalja na velikim takmičenjima, kazao je predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković.
Želimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će na šampionatu, od 10. do 13. maja u Novom Sadu, imati 11 predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i četiri tima, po dva u borbama i katama.

Joković je kazao da su rezultati crnogorskih karatista ove sezone iznad očekivanja, navodeći da su na prvenstvima Balkana i Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore ostvareni najbolji rezultati od kada Crna Gora samostalno nastupa.

“Imali smo dva ciklusa priprema, dosta nastupa i kontrolnih turnira, Premijer liga i turnira Serije A. Svi takmičari su spremni i spravom možemo očekivati medalju. I do sada smo osvajali medalje na svakom takmičenju, nadam se da će i u Novom Sadu biti nastavljen kontinuitet, da će neko od naših najboljih takmičara osvojiti medalju”,kazao je Joković agenciji MINA.

On je kazao da reprezentacija, iako podmlađena, ima veliki kvalitet.

“Naša vrijednost je što imamo Marija Hodžića, koji iako junior ima seniorsku medalju. U timu su momci koji su osvajali medalje u Sočiju i Tenerifama i to je najbolja potvrda da za bududućnost crnogorskog karate ne treba brinuti”, rekao je Joković.

On je kazao da najviše šansi da se domognu medalje imaju Marina Raković, Mario Hodžić i Nenad Dulović.

“U muškoj kokurenciji najviše šansi imju Hodžić i Dulović, a kod djevojaka Raković. Njih troje su najbliži medalji, ali to ne znači da još neko ne može iskočiti i napraviti dobar rezultat”, kazao je Joković.

On je naglasio da crnogorska sportska javnost ponekad nije realna i da očekuje i vredbuje samo medalje.

“Niko ne gleda kolika je Crna Gora i iz kojih
velesila dolaze protivnici, a posebno koliko se ulaže u karate kod nas, a koliko u drugim državama. Mi pobjeđujemo kao ekipa države koje imaju 80 i više miliona, a naši takmičari osvajaju medalje. Što se tiče pistupa, rada i posvećenosti takmičara ovom sportu izuzetno sam zadovoljan”, rekao je Joković.

On je kazao da nije zadovoljn statusom karatea pred državnom organima.

“Morali bi se usvojiti kriterjumi na osnovu kojih bi se opredjeljivla sredstva. Tražimo da to budu međunarodni rezultati. Veća ulaganja popravila bi situaciju u organizacionom i finansijsokom smislu, iako smo i sada najtrofejniji crnogorski sport. Kada bi odnos državnih organa bio proporcionalan ostvarenim rezultatma, rasprostanjenosti kvaliteta i masovnosti u karateu, onda bi i sredstva opredijeljena Karate savezu i klubovima bila veća, a time i rezultati mnogo bolji”, kazao je Joković.

Na EP u borbama pojedinačno nastupiće Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunanin (preko 84).

Ekipa će nastupiti u sastavu Almir Cecunjanin, Luka Ivanović, Predrag Smolović, Vuk Popović, Nikola Malović, Mario Hodžić i Nenad Dulović.
U ženskoj konkurenciji pojedinačno takmičiće se Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

Ženski tim činiće Marina Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević i Ksenija Rajović.
U katama pojedinačno nastupiće Vladimir Mijač i Biserka Radulović.
Muški tim činiće Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić i Srđan Vuković, a ženski Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović.

Portal Analitika