Društvo

Uzdržati se od vrijeđanja po bilo kom osnovu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apelovalo je na građane da se uzdrže od vrijeđanja svojih sugrađana ističući njihove posebnosti po bilo kom osnovu.
Uzdržati se od vrijeđanja po bilo kom osnovu
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Iz tog resora su se oglasili povodom izjava na društvenim mrežama koje, kako su naveli, u posljednje vrijeme sve češće imaju karakteristike govora mržnje.

Crna Gora je, naglasili su iz Ministarstva, multikulturalna, multikonfesionalna i multinacionalna država svih svojih građana I građanki.

„Očekuje se da se članovi i članice njene društvene zajednice ponašaju u skladu sa tim, poštujući ljudske i zakonske vrijednosti na kojima se naša država temelji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se multietničnost i interkulturalnost kao veoma bitne karakteristike našeg životnog prostora, mogu razvijati i unaprjeđivati samo ako se unutrašnje integracije ostvaruju uz poštovanje i očuvanje posebnosti, razlika i vrijednosti svih koji na njemu žive.

„Suživot u Crnoj Gori je jedna od primarnih vrijednosti kojom se ponosimo, a njega je moguće očuvati jedino putem uzajamnog razumijevanja i uvažavanja ljudskih prava i sloboda svih njenih građana i građanki“, poručili su iz Ministarstva.

Portal Analitika