Društvo

Amanet: Predaja potpisa Skupštini 4. juna u podne

Savjet Građanske peticije Amanet usaglasio je da 4. juna Skupštini Crne Gore budu predati potpisi građana koji traže poništenje svih nezakonitih upisa Srpske pravoslavne crkve kao vlasnika crnogorskih manastira i crkava i ostalih kulturnih dobara i njihovo vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori.
Amanet: Predaja potpisa Skupštini 4. juna u podne
Izvor

Peticiju će predati delegacija predvođena predsjednicom Savjeta Anom Vukotić. U delegaciji će biti članovi Savjeta, kao i članovi Operativnog tima koji su koordinirali potpisivanje peticije.

 

Predsjednica Savjeta Ana Vukotić razgovarala je sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i obavijestila ga da će peticija biti predata u ponedjeljak, 4. juna, u podne.

 

Amanet je građanska inicijativa koju je podržala i Crnogorska pravoslavna crkva, brojne javne ličnosti Crne Gore, kao i pojedine partije.

 

"Amanet je ujedinio sve kojima je Crna Gora na srcu –peticiju su podržali građani svih vjera i nacija, uz jasnu poruku državi i institucijama da želimo da budemo svoji na svome i da zaštitimo kulturno nasljeđe Crne Gore", naglašava se u saopštenju Savjeta građanske peticije. 

Portal Analitika