Društvo

Hodžići i Đurović kod Boškovića povodom Dana Evrope i 75 godina Bitke na Sutjesci

Ministar odbrane PredragBošković, primio je danas u posjetupredstavnikeSaveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, uglednog književnika i akademika Zuvdiju Hodžića i publicistu i novinara Dragana Mitovog Đurovića.

Hodžići i Đurović kod Boškovića povodom Dana Evrope i 75 godina Bitke na Sutjesci
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornicisu se složilidasuvrijednostikojebaštini9. maj, Dan Evrope, datum kada je 1945. godinepaofašizam, kaoislavnabitkanaSutjesci, od kojeobilježavamo 75 godina, trajnousađene u crnogorskuistorijskuvertikalu.  

Ministar je naglasio da je Vojska Crne Gore neodvojivi dio antifašističke tradicije Crne Gore. Hodžić i Đurović su istakli da sve aktivnosti Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore imaju pečat izuzetne saradnje sa Vojskom Crne Gore, na svim nivoima.

Bošković je najavio da će se rado odazvati pozivu da 17. juna prisustvuje svečanosti obilježavanja75 godina od Bitke na Sutjesci, kojoj je Crna Gora domaćin po prvi put.

Tokom razgovora bilo je riječi orevalorizovanju Spomen sobe Pete proleterske brigade, koja je smještena u krugu podgoričke kasarne u Maslinama. Sagovornici su se složili da je riječ o vrijednoj zbirci oružja, predmeta i memorabilije koja mora dobiti adekvatan tretman.   

Portal Analitika