Crna hronika

Memić iznosi odbranu 6. juna

Suđenje Enisu Memiću (34) iz Brodareva zbog sumnje da je 2015. vozilom usmrtio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića i nakon toga pobjegao, počeće 6. juna. Proces će voditi sutkinja Sanja Konatar.
Memić iznosi odbranu 6. juna
PobjedaIzvor

Memić je potraživan po međunarodnoj potjernici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a izručen je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora zbog šverca droge.

Optuženi je autom „golf“ 22. jula 2015. godine usmrtio policajca Kujovića koji je bio na radnom zadatku, nakon čega je pobjegao.

Nesreća se dogodila na regionalnom putu Slijepač most – Pavino Polje – Pljevlja, u trenutku kada je Kujović namjeravao da zaustavi „golf“, jer je primijetio da se kreće velikom brzinom. Memić je pobjegao, nakon čega je crnogorska policija raspisala potjernicu.

Kujović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo. Memić je bio poznat policiji, a 2012. godine je uhapšen u međunarodnoj akciji „Trio“, kada su uhapšeni međunarodni šverceri narkotika. U januaru 2014. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu zatvora zbog šverca droge.

Portal Analitika