Crna hronika

Lješnjak kaže da nije dugovao novac Jeliću

Saslušanje vještaka iz Forenzičkog centra u Danilovgradu povodom izvještaja o analizi predmeta pronađenih u stanu u kojem su boravili članovi grupe okrivljeni za pripremanje likvidacije Radojice Zekovića, nije obavljeno, jer se nijesu pojavili u sudnici Višeg suda u Podgorici, niti su svoj izostanak opravdali.
Lješnjak kaže da nije dugovao novac Jeliću
PobjedaIzvor

Na optuženičkoj klupi, prema stavu tužilaštva, nalaze se Stevan Stamatović, koji je formirao kriminalnu grupu, Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević. 

Milan Lješnjak juče je kazao da Nikšićanin Bojan Jelić nije osoba kojoj duguje novac, zbog čega je navodno zapalio automobil Radojice Zekovića.  On je ranije priznao da je podmetnuo eksploziv pod automobil za koji se kasnije utvrdilo da je u vlasništvu Zekovića, ali, kako je kazao, nije imao namjeru da nekog ubije, već samo da zapali auto.

Sutkinja Ana Vuković pročitala je izvještaj o hemijskom vještačenju predmeta koji su pronađeni u stanu u kom su okrivljeni boravili.

Okrivljeni nijesu htjeli da se izjasne o izvještajima Forenzičkog centra, a stranke u postupku nijesu imale primjedbe, ali je sudija Vuković ipak odlučila da neposredno sasluša vještake kako bi dali određena pojašnjenja sudu.

Vještačenjem je utvrđeno prisustvo kokaina na vagi koja se nalazila u braon papirnoj kesi, tragova na cigaretama, izuzeti su brisevi sa desne i lijeve šake Stefana Balevića, tragovi na trenerci, patikama, majici... Lješnjak je ranije kazao da Zekovića ne poznaje, ali da je to vozilo htio da digne u vazduh „iz ličnih razloga“.

- U pitanju su dugovi, prijetio mi je. Neću da kažem o kome se radi. Probudio sam Dejana Deletića i rekao mu šta planiram, a on me konstantno odvraćao od te ideje. Pristao je da pođe sa mnom ali mi je sve vrijeme govorio da ne radim to. Eksploziv sam nabavio ilegalno preko jednog Albanca – ispričao je na ranijem pretresu Lješnjak.

Naredni pretres zakazan je za 16. maj, kada bi trebalo da budu preslušane mjere tajnog nadzora.

Foto: cdm.me

Portal Analitika