Crna hronika

Pajković tvrdi da je iz straha potegao nož na inspektora

Beranac Drago Pajković juče je u podgoričkom Višem sudu negirao da je 10. novembra prošle godine, na Bulevaru Save Kovačevića u Podgorici, pokušao da ubije inspektora Marka Drobnjaka.
Pajković tvrdi da je iz straha potegao nož na inspektora
PobjedaIzvor

Pajković je takođe negirao navode iz optužnice koja ga tereti da je napao i pokušao da opljačka Branku Kruščić. Optuženi je naveo da je tog dana bio ložeg zdravstenog stanja i da je bio „pod uticajem heroina i kokaina“.

ISKAZI OPTUŽENOG

Prema verziji optuženog Pajkovića, dok je išao prema zgradi Lepa Kata neko mu je prišao sa leđa i udario ga po vratu.

- Pao sam na koljena. Kad sam se pribrao vidio sam da je to Marko Drobnjak, koji me presretao od septembra, tražio da prodajem drogu za njega, da bacam eksploziv na kuću i vozilo Andrije Mandića, a kako sam to odbio, namjestio mi je batine i prijetio da će me poslati u zatvor, što je i uradio - ispričao je okrivljeni.

Pajković je kazao da je zbog straha nasrnuo na Drobnjaka i nožem ga ubo dva puta.

- Imao sam strah od tog čovjeka, zbog čega sam i nabavio nož – rekao je optuženi.

On nije sporio da je napao i Branku Kruščić kako bi se domogao novca za drogu.

DOKAZI

Pred vijećem sudije Predraga Tabaša juče je u svojstvu svjedoka saslušan inpektor Marko Drobnjak. On je naveo da je Pajković bio agresivan kada je pokušao da mu stavi ruke na leđa. Inspektor je bio kategoričan da optuženog ne poznaje.

- Fotografisao sam ga telefonom dok se udaljavao kako bi posle mogli da ga identifikuju. To sam uradio zato što mi je po naglasku djelovao kao da nije odavde, mislio sam da je iz Bosne. To je jedino što sam mogao nakon ranjavanja, jer nisam bio u mogućnosti da ga stignem - objasnio je Drobnjak.

Pred tužiocem inspektor Drobnjak je tvrdio da Pajkovića zna kao izvršioca krivičnih djela.

Podsjećamo, Drobnjak je povrijeđen kada je 10. novembra na Bulevaru Save Kovačevića u Podgorici pritekao u pomoć ženi kojoj je Pajković pokušavao da otme novčanik.

Pajković ga je tada, kako se sumnja, napao nožem i zadao mu povrede u predjelu nogu i pobjegao.

Suđenje se nastavlja 4. juna.

Portal Analitika