Politika

Marini Jočić smetaju ministri islamske vjere

Poslanici Demokratskog fronta Marini Jočić nedavno je zasmetao broj ministara islamske vjere u Vladi Crne Gore. Dvadesetak dana pred lokalne izbore u glavnom gradu i 10 crnogorskih opština uključila se komentarima u, po pripadnike islamske vjere, pogrdnu prepisku na Fejsbuk stranici „Debatni klub Montenegro“.
Marini Jočić smetaju ministri islamske vjere
PobjedaIzvor

Ova uvredljiva ,,debata“ počela je ciničnim pitanjem jednog od učesnika: „POMOĆ... ZNA LI NEKO KAKO SE ZOVE MINISTAR OBRAZOVANJA... MINISTAR POLICIJE... MINISTAR ZDRAVLJA ... DIREKTOR ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE... DIREKTOR

FONDA ZDRAVLJA... SEF PORTIRA U KOMUNALNOM... CISTO INFORMATIVNO“.

UVREDE

Da ne bi bilo dilema na šta je ciljao, isti učesnik „otkrio je“ veoma brzo: „Sljedeća sjednica Vlade CG biće održana u Begovoj džamiji“, aludirajući upravo na ministre i članove Vlade islamske vjere.

Zatim se uključila poslanica Demokratskog fronta Marina Jočić i uz virtuelne osmijehe napisala: „Kažu da cijela Vlada za godinu ne može pojesti ni jednu njegušku pršutu“. Njen sagovornik joj je odgovorio: „Znaju da je svinjska, goveđa im skuplja...“

0805jocicprepiska

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalsita Nikola Gegaj za Pobjedu kaže da ovo nije prvi put da poslanica Demokratskog fronta na svom Fejsbuk profilu vrijeđa manjinske narode u Crnoj Gori.

- Loše je što se niko od njenih partijskih šefova, ni tada ni sada, nije ogradio od ovakvih istupa. Ovakve izjave vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana Crne Gore i pokazuju maksimalnu nepodnošljivost i neuvažavanje prema manjinskim narodima - kazao je Gegaj.

On smatra da se svi koji se bave javnim poslom moraju prilagoditi demokratskim vrijednostima i njegovati kulturan dijalog.

- Izjava gospođe Jočić zaslužuje svaku osudu, ne samo predstavnika manjinskih naroda i političkih subjekata, nego i civilnog sektora i međunarodnog faktora, kaže Gegaj.

On naglašava da „zabrinjava činjenica da izjava dolazi od predstavnika najjačeg opozicionog političkog subjekta oko koga se okupljaju i pojedine građanske partije, koji je po težnji alternativa postojećoj vlasti u Crnoj Gori“.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: D. Malidžan

Portal Analitika