Košarka

Jedna lopta mijenja život

Trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić i plej Nikola Ivanović bili su gosti tribine studenata Ekonomskog fakulteta. Govorili su im o problemima i izazovima sa kojim su se suočavali tokom svojih karijera.
Jedna lopta mijenja život
Portal AnalitikaIzvor

Mladi Ivanović niže uspjehe na parketu, i napominje da iza svega stoje - snaga i volja.

- Ne postoji trenutak koji je bio preloman, bilo ih je više. Džikić nam konstantno govori da jedna lopta mijenja život, da jedna lopta mijenja karijere - kazao je meč viner četvrte utakmice finalne serije sa Zvezdom i dodao:

- Sve što se desilo ove godine je naplata za sve što se dešvalo ranije. Ono što osjećam - jeste ogromna emocija. I to je nešto što me je guralo tokom cijele sezone i što je na kraju krunisano velikim uspjehom.

Naglasio je i da mu pobjeda za Budućnost znači više nego bilo koja druga pobjeda. Kao nagradu, Ivanoviću su navijači Budućnosti na zgradi u kojoj je odrastao naslikali mural.

“Ljudi te slikaju na zgradi, čovječe....Koliko ima murala u gradu? Njegoš, Tesla, Milan Mladenović... Mnogo mi znači. Prvi sam sportista, a znam da je bilo boljih i kvalitetnijih igrača od mene...Drago mi je što je narod uspio da prepozna nešto što imam”, rekao je Ivanović.

Objasnio je i kako ga je Džikić pozvao da se vrati u Budućnost. U prvi mah nije znao ni sa kim razgovara....

“Ivanoviću! Dobar dan, treneru kako ste? Ništa nisam znao u vezi Džileta. Oni mi je rekao jednu stvar koju sam dobro zapamtio: ‘Samo lud čovjek se na tvom mjestu se ne bi vratio'. Ja sam razmišljao: 'Vi ne znate šta se dešavalo prije. Pametan čovjek se ne bi vratio, a ne lud’. Ipak, sve je bilo kako treba. Krenula je komunikacija - trebalo je da se vidimo, ali sam ja bio na koncertu "Dipeš moda" u Milanu. Sad kad pogledam na to, nevjerovatno sam srećan zbog odluke da se vratim”, kazao je Ivanović.

aleksandar-dzikic

Prvi strateg tima iz Njegoševog parka, Aleksandar Džikić, ističe da je discpilina bitan faktor svakog uspjeha.

- Znaš što je disciplina - kad poštuješ sebe, saigrača, njegovo vrijeme, svoje vrijeme. Kraj priče. Radiš na tome da sjutra budeš bolji - poentirao je Džikić.

On se osvrnuo i na kolegu Igora Kokoškova, koji će od sljedeće sezone biti prvi Evropljanin koji će voditi jedan NBA klub i kazao: 

- To je ogroman uspjeh. Ja vama ne mogu da objasnim što je to. To je za mene sociološki fenomen - da daš čovjeku koji je neamerikanac da vodi franšizu u profesionalnom sportu. To možeš da shvatiš samo ako si dobro upoznat sa načinom života, sistemom vrijednosti shvatanja sporta u Americi.

Prisutne studente i školarce je zanimalo i Džikićevo mišljenje o treneru Dušku Vujoševiću, pa je njegov odgovor bio:

- Imam mišljenje o njemu. To je mišljenje dobro. Nemam ja nikakav problem sa Duletom - kratko je kazao Džikić.

Fotografije: Pobjeda

 

Jedna lopta mijenja život
Sportska tribina ‘’Nema nazad, samo naprijed’’
Portal Analitika