Svijet

Putin položio zakletvu

Vladimir Putin je položio zakletvu i preuzeo novi, četvrti mandat predsjednika Rusije.
Putin položio zakletvu
RTSIzvor

On je istakao da “osjeća veliku odgovornost pred narodom i Rusijom, pred hiljadugodišnjom istorijom ruske državnosti i precima”.

 

“Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štiti suverenitet i nezavisnost, bezbjednost i cjelovitost države i vjerno služiti narodu", glasi tekst zakletve koju je položio Putin.

 

Polaganju zakletve su prisustvovali, između ostalih, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, predsjednica Savjeta Federacije Valentima Matvijenko, predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin i predsjednik Ustavnog suda Valerij Zorkin.

 

”Smatram da svojim dugom i smislom svog života da uradim sve za Rusiju. Rusija treba da bude savremena i dinamična, da hrabro prihvata izazove vremena i da jača svoje liderstvo u sferama gdje smo tradicionalno jaki. Rusija će biti snažna, dok će narod živjeti bolje. Istorija ne prašta dvije stvari - ravnodušnost i nedosljednost”, istakao je Putin u govoru.

Portal Analitika