Fudbal

Nastavljamo u pobjedničkom ritmu

Nijesu Nikšićani lako preživjeli četvrti poraz u prvenstvu, a odigrali su, kao i ostali, 32 kola.
Nastavljamo u pobjedničkom ritmu
Portal AnalitikaIzvor

Ta rečenica bi nekome prije početka šampionata, vjerovatno, bila najmanje rečeno nerealna, ali istina je da je Sutjeska izgubila od Mladosti i da je ove sezone biia superiorna, da i nakon neuspjeha bježi drugoplasiranoj ekipi Budućnosti čak 21 bod.

Konačan ishod ne opterećuje izbarnike Nikole Rakojevića, jer su na vrijeme obezbijedili titulu i preostalih nekoliko kola žele da iskoriste za uigravanje, afirmaciju mlađih fudbalera…

No, rezultat ostaje zapisan, sa igračem manje gotovo cijelo poluvrijeme ili ne, najmanje je bitno. A, sve je počelo kako je dolazeći šampion i očekivao. Vodeći pogodak djelo je Igora Ivanovića, koji se na listi strijelaca ponovo izdigao i sa 12 pogodaka vodi kolo ispred Adrovića iz Mladosti.

- Spremali smo se za meč kao i svaki ovosezosnki, sve je išlo po planu, pa i poveli smo, iako je Mladost imala ambicije da slavi, jer je u trci za što bolje mjesto na tabeli. U nastavaku smo gotovo cijeli meč igrali sa igračem manje i velikom željom uspijevali nadomjestiti tu prazninu, a onda je pao izjednačujući gol. Uobičajeno, domaćin “dobija krila”, pa u toj konfuziji i drugi put kapituliramo. Nijesmo imali ove sezone mnogo prilika da kometarišemo poraze, pa bih se već okrenuo narednom susretu. Spremamo se za Grbalj, to je ekipa koja teoretski može konkurisati za Evropu, ali može i da bude u kombinaciji za baraž. Dakle, bodovi su im bitni, ali mi smo u svojoj misiji, svaki bod je dragocjen, bez obzira na to gdje se ko na tabeli nalazio. Želimo pobjedu, kao i u svakom ovosezonskom meču kazao je najbolji strijelac crnogorskog prvoligaškog karavana - Igor Ivanović.

Portal Analitika