Fudbal

Hadersfild odolio Sitiju

Fudbaleri Mančester sitija dočekali su Hadersfild na svom stadionu u okviru 37. kola Premijer lige. Osvajač titule u engleskoj Premijer ligi za sezonu 2017/18 nije uspio da slavi na "Etihadu" protiv ekipe Hadersfilda, meč je okončan najnepopularnijim rezultatom 0:0.
Hadersfild odolio Sitiju
Portal AnalitikaIzvor

Hadersfild je pobjedom danas mogao da obezbjedi opstanak, ali biće zadovoljni i sa bodom protiv najboljeg tima u ligi. Sada su 16. na tabeli sa 36 bodova, tri više od Svonsija, koji je prvi ispod crte.

Siti nije uspio da već sada obori rekord Premijer lige po razlici u osvojenim bodovima u odnosu na drugoplasirani tim, imaju sada 17 bodova više od Junajteda, rekord drže upravo "Đavoli" koji su drugoplasiranom timu u sezoni 1999/00 pobjegli na 18 bodova.

Takođe nijesu usjeli već danas da obore rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni, trenutno su na koti od 94 osvojena boda, rekord drži Čelsi, koji je 2005. na čelu sa Murinjom osvojio 95 bodova.

Nijesu oborili ni rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni, drži ga Čelsi sa 103 postignuta gola, pod Karlom Anćelotijem. Siti je ostao na 102, ali imaće prilike da ipak obore i ovaj rekord.

Foto: Independent

Portal Analitika