Društvo

Jak otrov prosut po igralištu, otrovan vlasnički pas

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica dobila je informaciju da je sinoć oko 20:30 časova u strogom centru Podgorice otrovan vlasnički pas Anice Vučeković.

Jak otrov prosut po igralištu, otrovan vlasnički pas
Portal AnalitikaIzvor

“Vučekovićka je svog psa izvela u šetnju, kao što to radi svakodnevno, međutim, on je uginuo nakon samo dvadeset minuta, pošto je sa zemlje uzeo i progutao nepoznatu supstancu. Podsjećamo da je riječ o rasnom lovačkom psu, koji je inače bio miljenik svih stanara okolnih zgrada i koji nikada nikome nije naudio, čak naprotiv, većina stanara ga je često hranila, a djeca su se igrala sa njim”, kazao je direktor ove NVO Dragoje Vlahović.

Odmah nakon ovog nemilog događaja je obaviještena i policija, koja je napravila uviđaj.

pas-centar-pg1

“Podsjećamo da je na istom mjestu sredinom prošle godine posuta ogromna količina otrova, o čemu su obaviješteni svi nadležni organi, koji ništa nisu preduzeli. Bez obzira što je i tada, kao i sada sumnja pala na par stanara okolnih zgrada, niko ih nije ispitao. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o dječjem igralištu, te da se osnovano sumnja da otrov nije uklonjen, ali i da ga je zemlja upila, zbog kiše koja je padala, možemo samo da naslutimo kolike fatalne posledice može da prouzrokuje ovakav neljudski čin pojedinca”, navodi Vlahović.

Apeluje na nadležne organe da se uvede stroga kontrola kupovine otrova u poljoprivrednim apotekama, kako bi se ovakve stvari spriječile.

“Dovoljno je reći da se antibiotik u apoteci ne može uzeti bez recepta, dok s druge strane otrove može svako da kupi u slobodnoj prodaji, bez ikakve identifikacije”, poručio je Vlahović.

Portal Analitika