Crna hronika

Pronađeno i oduzeto oko 54 kg skanka, uhapšene dvije osobe

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče pronašli i oduzeli oko 54 kilograma skanka. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je iz Uprave policije. 
Pronađeno i oduzeto oko 54 kg skanka, uhapšene dvije osobe
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, službenici OGB Tuzi su, 05.05.2018. godine oko 19,00 časova, u mjestu Dinoš, postupajući na osnovu operativnih podataka, zaustavili i kontrolisali pmv marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.P. (21) dok se na suvozačevom mjestu nalazio H.K. (22). Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva veća džaka i četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko 54 kg'', navodi se u saopštenju.

Kako iz UP dodaju, o događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su izašli na lice mjesta i preuzeli opojnu drogu radi daljeg postupanje. 

''Od osumnjičenih lica su oduzeta četiri mobilna telefona i predmetno vozilo radi provjera. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i H.K. bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge na području Podgorice ili šire. Oni su, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljali u većim količinama (50 i više kilograma), najvjerovatnije iz Republike Albanije i potom je stavljali u promet. Postoji sumnja da su i drogu koja je nađena kod njih nabavili sa istom namjerom.  Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja'', zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika