Društvo

Policija će pojačati kontrolu uoči sezone

Kolone automobila na našim putevima uobičajene su tokom ljetnje sezone, no gužve su primjetne već i u ovom periodu. Iz Uprave policije savjetuju da zbog pojačane frekvencije saobraćaja vozači strogo poštuju saobraćajne propise. Najavljuju i pojačane kontrole.
Policija će pojačati kontrolu uoči sezone
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodilac grupe policije za bezbjednost saobraćaja, Milika Perović, kazao je za Javni servis da na magistralnom pravcu Podgorica-Kolašin, u julu i avgustu, imamo frekvenciju saobraćaja koja je sedam puta veća nego u februaru ili martu.

Kaže da će na tom dijelu biti pojačano prisustvo saobraćajne policije. Predviđeno je postavljanje stacionarnih videosistema, ali kako kaže Perović, ni to nije apsolutni garant sigurnosti na našim putevima.

"Svaka dionica na magistrlnom putnom pravcu je potencijalna crna tačka, ukoliko učesnik u saobraćaju ne prilaghodi brzinu kretanja svog vozila uslovima i stanju puta", rekao je Perović.

On je najavio da će pod posebnom kontrolom biti putni pravci prema primorskim opštinama.

Podsjećamo, u prošloj godini na putevima je poginulo više od 60 osoba, zbog prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naselju i van naseljenog mjesta, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nedozvoljenog preticanja kolone vozila.

 

Portal Analitika