Politika

Mugoša: Građanin zbog zaposlenja primoran da se učlani u vladajuće partije

Politika mora biti u interesu građana, a ne pojedinca, kazali su iz Građanskog saveza za promjene i poručili da partijski identiteti moraju da ustupe mjesto građanskom.
Mugoša: Građanin zbog zaposlenja primoran da se učlani u vladajuće partije
Izvor

Kandidat tog saveza za odobrnika u podgoričkoj Skupštini Budimir Mugoša rekao je da je danas građanin, da bi se zaposlio, primoran da bude član vladajućih partija.

 

“To nije slobodno društvo i to je poniženje i za građane i za državu. Ta praksa se mora promijeniti”, ocijenio je Mugoša.

 

On je kazao da je Građanskom savezu pristupio jer je njegov cilj dobrobit građana, a ne političkih partija.

 

Kako je rekao, u Građanskom savezu je prepoznao istinsku želju i časne ljude koji takvo stanje hoće da mijenjaju, koji hoće grad koji pripada jednako svima jer samo tako, na principima pravičnosti, kako je naveo, može se graditi jedinstvo bez kojega nema napretka jednog društva.

 

Taj savez, prema riječima Mugoše, želi da vodi politiku koja će podsticati slobodni duh građana, koji će znati da oni biraju vlast i da ta vlast mora da im polaže račune.

 

“Zato što je superiorna, zato što je pravična, ideja Građanskog saveza mora pobijediti, a te pobjede počinju od 27 . maja i podgoričkih izbora”, istakao je Mugoša.

Portal Analitika