Politika

Novac od legalizacije za kapitalne projekte

Sav novac prikupljen od legalizacije u Baru trebalo bi upotrijebiti za izgradnju kapitalnog objekta, poput zatvorenog bazena, saopštila je Grupa birača Radomir Novaković Cakan - Biram Bar.
Novac od legalizacije za kapitalne projekte
Izvor

Navode da je legalizacija jedan od najvećih problema, ne samo u Baru, već i u Crnoj Gori.

 

"Cilj legalizacije nije da se od građana otmu pare, već da se što prije ozakoni što više bespravno sagrađenih objekata u što kraćem roku. Ukoliko svi mi želimo da se proces legalizacije obavi na obostrano zadovoljstvo – i građana i opštine Bar – cijena legalizacije mora da bude ona koju građani mogu da plate. Ukoliko odredimo cijenu koja je nerealna, sam postupak legalizacije neće biti sproveden i opet ćemo stati na pola puta", navodi se u saopštenju.

 

Predlažu da se novac sakupljen od legalizacije na teritoriji određene mjesne zajednice vraća kroz kapitalne objekte, samo na teritoriju te MZ.

 

"Bez obzira koji se model upotrijebi, kod potrošnje novca sakupljenog legalizacijom, lista Radomir Novaković Cakan – Biram Bar će insistirati da se na sajtu opštine svakoga dana pojavljuje podatak koliko je novca sakupljeno od legalizacije – i to po mjesnim zajednicama", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika