Društvo

Skupština Crne Gore obilježiće Dan pobjede nad fašizmom

Skupština Crne Gore obilježiće nizom aktivnosti Dan pobjede nad fašizmom 9. maj. 
Skupština Crne Gore obilježiće Dan pobjede nad fašizmom
MinaIzvor

U parlamentu smatraju da je uloga države i najvišeg zakonodavnog tijela da promoviše vrijednosti na kojima se temelji moderna Crna Gora i da razmatra teme od najšireg društvenog značaja. 

Kako je saopšteno iz Skupštine, u utorak u 20 sati na platou ispred Skupštine biće održan koncert KIC pop hora koji će pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića izvesti pjesme iz NOB-a. 

„Riječ je o veoma popularnom repertoaru, a koncert predstavlja poklon najvišeg zakonodavnog tijela građanima za Dan pobjede nad fašizmom“, navodi se u saopštenju.

Uz podršku SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, nakon tradicionalnog polaganja vijenca na Spomenik partizanu borcu na Gorici, u Skupštini će u srijedu u 12 sati biti organizovana diskusija pod nazivom „Odoljeti populističkim pokretima“. 

Uz učešće istoričara, sociologa, kulturologa i poslanika Skupštine, kako je najavljeo, biće riječi o uticaju populističkih ideja na naše društvo, prevashodno mlade ljude, kao i o tome da li oni predstavljaju negaciju antifašističkih vrijednosti.

Portal Analitika