Politika

Kandidati za odbornike DPS Bar na otvaranju radova na pasareli u Sutomoru

U Sutomoru su danas počeli radovi na izgradnji pješačkog mosta na magistralnom putu između Bara i Sutomora. Most će biti dužine 10 metara, donacija je građevinske firme „Bemax“, a biće završen do početka glavne turističke sezone.
Kandidati za odbornike DPS Bar na otvaranju radova na pasareli u Sutomoru
Izvor

Na otvaranju radova govorili su kandidati DPS-a za odbornike u lokalnom parlamentu iz Mjesne zajednice Sutomore.  Andrea Pajković, diplomirani arhitekta i Miloš Fuštić diplomirani pravnik zaposlen u Opštini Bar. Pored njih, početku radova prisustvovali su nosilac liste DPS-a u Baru, Dušan Raičević, predsjednica OO DPS Bar, Branka Nikezić, kandidati za odbornike, Ljubomir Kočović, Tanja Spičanović, Teodora Amanović, Božidar Janković i Jovan Popović.

 

Andrea Pajković je iskazala zadovoljstvo početkom radova na pasareli i naglasila da će se značaj ogledati u tome što će se u mjesecima turističke sezone umanjiti velike saobraćajne gužve između Bara i Sutomora i povećati bezbjednost pješaka.

 

Pajković je kazala da će se pored pasarele u narednom periodu raditi i pothodnik. Ona je istakla da je urađeno  geodetsko snimanje i završen projekat idejnog rješenja, sa cjelokupnim instalacijama. Dodala je i da je u toku izrada programskog zadatka za izradu glavnog projekta, te da se može očekivati da projektno rješenje bude završeno u naredna dva mjeseca. Nakon izrade glavnog projekta pristupiće se odabiru izvođača i obezbjeđivanju finansijskih sredstava za izradu projekta, s obzirom da se radi o višemilionskoj investiciji.

 

“Sigurna sam da će se završetkom ove pasarele poboljšati kvalitet života građana Sutomora, a da će bolja regulacija saobraćaja doprinijeti da barsku opštinu u toku ove turističke sezone posjeti veći broj turista.”

 

Kandidat za odbornika Miloš Fuštić  podsjetio je da su u proteklom periodu u Mjesnoj zajednici Sutomore završene milionske investicije u dijelu vodovodne i kanalizacione mreže, putne infrastruktrue i planske dokumentacije, ukupne vrijednosti preko 5 miliona eura. Sa investicijama će biti nastaviti i u narednom periodu.

 

“Ulica “prečica” je u fazi realizacije i biće završena do početka turističke sezone. Realizacija ove investicije će,  uz izgradnju pasarele, u velikoj mjeri smanjiti saobraćajne gužve u toku ljetnih mjeseci. Vrijednost ove investicije je 100.000e, rade se trotoari i javna rasvjeta, a u trupu ulice su postavljene hidrotehničke instalacije.  U proteklim danima asfaltirani i sanirani su putni pravci od raskrsnice kod Elektroprivrede do početka šetališta, ulica Iva Novakovića, Save Kovačevića i  Spičanska ulica.  

 

Morsko dobro u saradnji sa Opštinom Bar realizuje projekat izgradnje trga i šetalista u Sutomoru. Dobijena je saglasnost od državnog arhitekte na idejno rješenje. U toku je izrada glavnog projekta čija se revizija očekuje u junu. Kako ide ljetnja turistička sezona Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom neće izvoditi radove na tom potezu. Očekuje se da radovi na I fazi projekta trga i šetalista u Sutomoru otpočnu u oktobru mjesecu.

 

Takođe, izdata je građevinska dozvola za marinu u Sutomoru i očekuje se tender i za taj projekat. Realizacijom svih navedenih projekata tustička ponuda Sutomora će biti značajno unaprijeđena.”

 

Realizacijom pješačkog mosta, riješiće se dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi u periodu ljetnje turističke sezone i povećati nivo bezbjednosti pješaka.

Portal Analitika