Svijet

Osuđena majka dječaka koji je zapalio beskućnika

Draginja J., majka dječaka koji je zapalio beskućnika na Bulevaru oslobođenja, osuđena je na šest mjeseci zatvora zbog grubog zanemarivanja maloljetnog djeteta.
Osuđena majka dječaka koji je zapalio beskućnika
Portal AnalitikaIzvor

Zakonom je za ovo krivično djelo zaprijećena kazna do tri godine zatvora.

Od posljedica opekotina, beskućnik Dragutin Todorčević ubrzo je preminuo u bolnici, a dvanaestogodišnji dječak nije po zakonu mogao biti krivično odgovoran zbog svog uzrasta.

Za Politiku je u Osnovnom sudu u Novom Sadu saopšteno da je presuda donijeta 25. aprila, istog dana kada je završen glavni pretres na kome su izvedeni svi dokazi, kao i da na presudu postoji pravo žalbe.

U kaznu će biti uračunato vrijeme koje je ona provela u pritvoru. Koliko je to vremena, u sudu ne preciziraju, jer presuda tek treba da bude dostavljena tužilaštvu i osuđenoj.

Ranije je sud imao problem da za suđenje obezbijedi prisustvo okrivljene, koja je najprije bila puštena iz pritvora, a kada se ona dalje nije pojavljivala na zakazanim pretresima, raspisao je zimus potjernicu za njom. Presuda je izrečena u njenom prisustvu.

Policija je protiv majke dječaka i prije događaja sa paljenjem beskućnika podnosila prijavu zbog grubog zanemarivanja djeteta, ali je ona pravosuđu bila nedostupna zbog čestih promjena prebivališta.

 

Portal Analitika